avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garantie conformitate 449/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garantie conformitate 449/2003

Buna ziua,

Am achizitionat in luna august un auto SH prin intermediul unei firme din Bucuresti.
Autovehiculul a fost adus (cumparat) de aceasta firma din Italia si ulterior revandut mie.
Mentionez ca am rulat cu acest autovehicul in jur de 3-4000km iar zilele trecute mi s-a rupt lantul de distributie care a cauzat daune aproape totale motorului.
In acest caz poate fi responsabila in vreun fel firma de la care am achizitionat acest auto? E clar ca reparatia/inlocuirea motorului ma poate costa cateva mii de euro .... Firma nu mi-a dat vreo garantie scrisa dar am citit, si pe site-ul dvs, ca daca survine o problema majora in decurs de 6 luni de la achizitie, ca si consumator am teoretic anumite drepturi.
Ce as putea face in aceasta situatie?
Va multumesc.

Daniel

Alte discuții în legătură

Cumpărare autoturism silvyuk silvyuk Bună ziua. Acum câteva zile am achiziționat de la o firma un autovehicul rulat, proveniență Germania. S-a emis factura pe suma respectiva și mi s-au ... (vezi toată discuția)
Lucrare service auto Besenei Cristina Besenei Cristina acum 3 luni am schimbat distributia la masina si acum cureaua sa rupt. ce drepturi legale am?ce pretentii pot sa am la acel service? (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)