avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor de vechime invatamant preuniversitar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor de vechime invatamant preuniversitar

As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema :
Sunt institutor SSD, Grad I, cu vecgime 41 ani, sunt pensionata si lucrez in sistemul de plata cu ora.
Pana acum, primeam spor de vechime corespunzator transei >35 ani, dar din acest an mi s-a spus ca s-a eliminat aceasta transa de vechime si mi s-a calculat sporul de vechime aferent transei > 25 ani.
Nu inteleg ce se intampla, daca se poate sa ma lamuriti.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 20:37, 4 Decembrie 2017
Nu ne ajuta nimeni ?
Nu se mai acorda spor de vechime, legislația prevede gradatii.

Legea 153/2017
Art.10
......
(4) Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:
a) gradația 1 - de la 3 ani la 5 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază prevăzut în anexele la prezenta lege cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;

b) gradația 2 - de la 5 ani la 10 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

c) gradația 3 - de la 10 ani la 15 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

d) gradația 4 - de la 15 ani la 20 de ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;

e) gradația 5 - peste 20 de ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază.
(5) Gradația obținută se acordă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au împlinit condițiile de acordare.
......
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
E clar,
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul spor vechime cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu cum se calculeaza sporul de vechime pentru un functionar public (clasa I, inspector superior,gradatie 2) cu vechime de 10 ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? as candida ... Iuliana N Iuliana N Buna seara! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? As candida pe un post de debutant in asistenta sociala la primarie dar nu stiu ce salariu de incadrare ... (vezi toată discuția)