avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinte pt. dosarul de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinte pt. dosarul de pensionare

Pentru solicitare adeverință necesară la întocmirea dosarului de pensionare, este necesară achitarea unor taxe?
Am primit răspuns din partea unei societăți:
”Adeverințele se eliberează contra cost. Ulterior trimiterii documentelor solicitate, vom întocmi o Înștiințare de plată privind costul adeverinței și datele de cont bancar.”
Este corect?
HG 257/2011 Art. 126 (2) spune altceva: Angajatorii sau orice alţi deţinători legali de arhive sunt obligaţi să elibereze aceste adeverinţe, în termen de 30 de zile de la data solicitării, fără a percepe taxe sau comisioane.
Vă rog mult, pentru un raspuns pertinent!
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
cernatlarisa, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxele de eliberare a adeverintelor in vederea pensionarii Bora Irina Bora Irina Cum se interpreteaza art. 161(1) din legea pensiilor nr. 263/2010 si art. 126 (2) din HG 257/2011-normele de aplicare a legii pensiilor, referitoare la taxele ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime lichidator judiciar CristinaCraciun CristinaCraciun Buna ziua, Din cauza faptului ca nu mi s-a operat in cartea de munca vechimea de la o societate la care am muncit in perioada 2005-2006, am fost nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru eliberarea unei adeverinte care atesta activitatea in grupa de munca tatavio50 tatavio50 buna ziua am facut o cerere pentru acordarea unei adeverinte de vechime in grupa1 de munca si am platit suma de 148 ron pe care am primit chitanta ,dupa o luna ... (vezi toată discuția)