avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere cu permis suspendat

Buna ziua,

Am o problema pe care nu o inteleg. In 29 ianuarie 2017 la ora 3.00 dimineata am trecut pe culoarea rosie a unui semafor, un politist m-a oprit si mi-a luat permisul pe 30 zile. Pe data de 31 decembrie 2017 am depus contestatie, pentru a putea avea permisul pe o durata de +/- 2 luni sa pot continua scoala de soferi (categoriile C si E). Pe data de 8 aprilie procesul a fost amanat pentru strangere de dovezi, iar pe 8 iunie contestatia mea a fost respinsa, urmand ca pe 20 iunie sa fie sentinta definitiva (30 zile de permis suspendat).
Intre timp pe data de 25 aprilie 2017 am mers cu viteza intre localitati, respectiv cu 170km/h si mi-a fost suspendat permisul pentru 90 zile cu dovadata de 15 zile. Am uitat sa subliniez ca locuiesc in afara tarii.
Pe data de 26 aprilie am parasit tara, permisul ramanand la politie. Prin urmare dupa data de 10 mai permisul a fost suspendat 90 zile, pana pe 8 august, pentru fapta de viteza. Intre timp eu eram in afara tarii si stiind ca pe 20 iunie 2017 a fost decis ca sa predau permisul inca 30 zile pentru prima fapta cu semaforul rosu, eu nu am mai venit in tara sa il ridic, am venit abia pe 8 octombrie, dupa inca doua luni sa il ridic. L-am ridicat de la politie si am plecat inapoi afara.
Pe data de 23 decembrie eu am venit in tara cu masina sa petrec sarbatorile, iar pe 4 ianuarie 2018 un politist m-a oprit pentru un control si a sesizat ca am permisul suspendat pana pe 9 ianuarie 2018. Nu inteleg cum e posibil asa ceva. Mi-au zis ca il am suspendat dupa data de 8 noiembrie si cum nu l-am predat mi-au mai adaugat inca 30 zile. Cum nu l-am predat cand permisul era la ei dupa data de 20 iunie?
Va rog din tot sufletul sa imi spuneti parerea d-voastra, daca e greseala mea undeva (inafara ca am incalcat legea rutiera)? Multumesc din tot sufletul.

Alte discuții în legătură

Reducere suspendare si zile suspendare Etyen Etyen Mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 de zile pentru viteza de 109 km/h in localitatea, fiind a doua oara cand am o suspendare in 2 ani am fost sfatuit ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala, permis suspendat valant valant Salut,in data de 09-10-2011am fost oprit in Dragasani de catre un echipaj de politie pentru ne oprirea la culoarea rosie a semaforului, nu am avut actele la ... (vezi toată discuția)
Nu am predat permisul de conducere. il am suspendat 90 zile + 30 Pantera27 Pantera27 Buna Ziua, M-am ales cu o suspendare a permisului din cauza depasirii vitezei regulamentare: 111 km/h in afara localitatii cu limita de 60 km/h. Am contestat ... (vezi toată discuția)