Buna ! Doresc si eu sa va cer sfatul in legatura cu problema care o am , incep sa va povestesc cat de detaliat pot , va multumesc pentru rabdarea de a citii .
Intr-o seara de mai pe la ora 18.30 , precizez ca era lumina perfecta si conditii uscate pe carosabil , intro curba printre blocuri cu vizibilitate redusa si linie continua, conduceam cu apox 45 km/h cand am intrat in ea, in timp ce eram in curba am luat complect piciorul de pe acceleratie si am lasat masina sa curba , cand am ajuns pe la jumatatea curbei am vazut doua femei mai in varsta ca treceau strada , fapt care ma determinat sa nu accelerez si sa las masina in continuare sa curga, deja am ajuns la 35-40 km/h .
Ajunga inspre iesirea curbei , aveam o intersectie care imi dadea mie prioritate pe drumul drept in fata , unde dupa intersectie era si zona delimitata cu 30 km/h pentru ca era o scoala pe dreapta , si dupa intersectie la 40 m era o trecere de pietoni semnalata coresp. insa oamenii treceau prin intersectia respectiva, in fine , si dintr-o data , in timp ce ma apropriu de cele doua femei care traversau , ele au trecut , dintre ele imi iese in cale un domn de vreo 70 de ani fara sa-i vad fata, doar profilu , adica nu s-a asigurat DELOC , il lovesc cu aripa din dreapta , AM AVUT TENTATIVA DE OCOLIRE , il iau pe stalpul dreapta fata si cu capul in parbriz , apoi cade la cca. 2 m de masina , era constient , nu cugea sange din el , doar de pe scalp cu s-a taiat in sticla de la parbriz, avea un picior rupt si atat , la prima vedere, insa raposatul a avut alcolemie de 1,78 in sange si nu i-au putut administra medicamente la spital , drept urmare acesta a decedat noapte din cauza unui infart , si cel mai probabil unei hemoragii interne ce nu a putut fi tratata .
Politia nu mi-a facut nimica , am permis, mi-a spus ca din punct de vedere rutier nu am incalcat nici o regula .
Problema mea e ca fiul acestuia doreste sa faca o expertiza tehnica care sa constate viteza mea si posibila culpa , acuma ce sa zic eu am luat curba aceea de 1000 de ori si nu am putut avea mai mult de 60 km/h doar daca acceleram puternic , iar la 60km/h imi fluierau rotile . Am si martori care au declarat la politie ca nu am viteza si un sofer din spate care venea si el dupa mine si spune ca daca nu eram eu il lua din plin , conducand o autoutilitara de 3 Tone .
Care este parerea dvs. am nevoie sa-mi fac griji ? vrea sa ma atace pe cale civila , sau penala ? In ce caz intra ca parte asigurarea obligatorie , poate sa scoata fiul decedatului bani de pe asigurare sau de pe mine ? ar avea castig ?
Sa imi angajez si eu un expert tehnic asistent ?
La expertiza (extra-judiciara)facuta de acesta, daca sunteti chemat in instanta pentru daune,aveti posibilitatea sa solicitati o extra-expertiza judiciara.Daca totusi in instanta sunteti gasit vinovat(ex.viteza depasita) aveti posibilitatea sa chemati in garantie asiguratorul RCA, care va plati eventualele daune stabilite de instanta.
Sansele sunt foarte reduse de a se intampla astfel.Ce expert poate face o constatare fara dovezi.Orice persoana poate suferi fracturi si leziuni la o simpla cadere in mers, fara a fi nevoie de o masina care sa-l loveasca.
:offtopic:Cred ca stiti povestea: La un accident auto, victima a decedat.Salvarea a dus la morga cele 3 corpuri neinsufletite:-/ Cineva intreaba -cum 3? Raspuns: ceilalti doi erau militienii care au participat la cele doua reconstituiri!!:rofl:
extra-expertiza am inteles ca ma va costa in jur de 6000 RON si se va face de catre 3 experti din judete diferite ale tarii , insa eu vreau sa imi iau asistent expert acuma si cred ca voi iesii nevinovat, inteleg ca prin intersectii se poate traversa insa suntem in oras si trecerea era la 37,6 m de intersectie . daca ies nevinovat aici , mai trebuie sa imi fac griji ?
Multumesc inca odata !
Daca iesiti nevinovat nu aveti de ce sa va faceti griji!
Urme de franare au existat? Ce dimensiuni aveau?
Exista formula de calculare a vitezei autoturismului in functie de lungimea urmelor de franare!B-) www.avocatnet.ro/content/for...
am abs pe masina si jante de 17 toli , am oprit aproape instant .
deci recomandati sa imi iau neaparat expert si ca nu cumva sa se faca ceva ilicit de catre expertul parti vatamate.
Nu are rost sa va grabiti.Asteptati cursul evenimentelor.Reclamantul trebuie sa faca primul pas (daca il face) prin actiunea in pretentii, pentru care trebuie sa aduca dovezi .Daca reuseste sa gaseasca un expert inainte de proces (cam greu) va depune expertiza extrajudiciara si atunci solicitati dv. o expertiza judiciara.Daca nu, va putea solicita in instanta o expertiza judiciara care va fi neutra.
Rabdare si succes!