avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare privilegiu imbiliar,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare privilegiu imbiliar,

Buna seara , daca asupra unui apartament din cadrul unei asociatii sa pus privilegiu imobiliar , si apartamentul este vandut unei terte persone , asociatia cum isi mai recupereaza prejudicial , cum procedeaza?. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:33, 8 Ianuarie 2018
Apartamentul este vandut la licitatie de executor sau de proprietar?
Asociatia trebuia sa actioneze in instanta pentru recuperarea restantelor, nu sa astepte sa fie executat.
Daca asupra bunului imobil exista sarcina instituita de creditorul asociatia de proprietari,bunul imobil nu poate fi instrainat de catre debitor
Creditorul asociatia de proprietari daca a instituit in termen privilegiul imobiliar poate ataca procedura de instrainare bun imobil
Pentru vanzare bun imobil ,este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa elibereze adeverinta prevazuta de disp L nr 230/2007
Articolul 20
(1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept .

(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie de proprietari apartament in executare silita roxana75 roxana75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte se confrunta cu urmatoarea problema: un apartament care a fost executat silit a fost cumparat de o ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Gaellycus Gaellycus O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)