avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face PUZ

Buna ziua, am si eu o problema cu respingerea unui cadastru deoarece se suprapune cu cel al vecinului , terenul este extravilan. Acum el a inceput procedura de Puz - Introducerea in intravilan in vederea construirii unor hale de depozitare . Specific ca locul detinut de mine are o latime de 12 mp, suprapunerea ar fi pe jumatate din loc . Din cate am aflat ca nu are un cadastru cu pozitie certa, iar celalalt vecin are de asemena cadastru care nu vrea mutarea cu cei 6 metri . ( proprietarii de terenuri nu poseda ca in documentatie )Inca nu sa realizat un plan al intregii tarlale. Anul acesta toata tarlaua va fi cadastrata de primarie. Se poate obtine autorizatii in acest sens ? Ce demersuri trebuie sa fac incat sa fie blocata temorar aceasta constructie pana se lamureste pozitionarea gresita . Astept raspuns urgent va rog deoarece am primit o notificare cu privire la acest PUZ . Multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
oanapetrica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:48, 16 Ianuarie 2018
Pana cand primaria nu intocmeste planul parcelar, toate parcelele din tarlaua respectiva sunt cu localizare incerta. Desi poate dvs. stiti niste repere cu limitele terenului. acestea se pot schimba cand se pun toate parcelele cap la cap. Discutati la primarie.
Teoretic pentru PUZ este necesar aviz ocpi/ancpi, deci vecinul cu cadastrul gresit (suprapunere virtuala) nu va primi aviz pentru PUZ.
Practic... va adesati in scris primariei explicand exact ca mai sus ca nu sunteti deacord cu construirea unei hale.
Si solicitati persoanei fizice/juridice autorizate sa depuna la ANCPI/OCPI documentatia pentru intabularea terenului dvs chiar daca este o suprapunere!!! Regulamentul precizeaza ca in cazul in care din terte motive suprapunerea virtuala (pe harta nu si fizic in teren) nu se poate rezolava se noteaza in ambele carti funciare aceasta suprapunere ... cu aceasta notatie ar trebui sa fie imposibil sa obtina vecinul dar si dvs vreo autorizatie de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de parcele in teren getuta2 getuta2 Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla. Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre ... (vezi toată discuția)
Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)