avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Cat timp este valabila o procura in situatia in care nu este specificat nici un termen ?Cum se poate anula aceasta procura ?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:19, 17 Martie 2010
Daca nu este specificat un termen, procura este valabila pana la retragerea ei. Bineinteles, daca persoana imputernicita detine un exemplar din procura (autentica), atunci trebuie sa-l convingeti sa va dea inapoi exemplarul lui, altfel o poate folosi mai departe.

Din punct de vedere teoretic, daca persoana imputernicita nu vrea sa va returneze exemplarul lui de procura, trebuie sa faceti dovada notificarii lui (i-l notificati printr-un executor judecatoresc, ca ati revocat procura), iar daca tot nu vrea sa va predea exemplarul lui, puteti sa-l actionati in judecata (actiunea pentru a face) -- dar toate aceste sunt doar ideile mele teoretice.
este valabila pana la revocarea sa expresa in acest caz.
daca mandatarul doreste sa foloseasca procura de ex. la intocmirea unui act noatrial aceasta se verifica in INFONOT sa se vada dc a fost revocata sau nu.
daca apare ca fiind revocata notarul nu autentifica actul.
In aceasta situatie, procura este valabila pana in momentul revocarii exprese a acestia.
Revocarea poate interveni in orice moment.
Colegii mei discuta despre revocare pentru ca sunt doua chestiuni distincte ce ati intrebat dv. si ce se intampla in practica cel mai probabil.
AStfel, anularea inseamna ca ea nu a fost valabila inca de la inceput iar revocarea inseamna ca nu se mai pot incheia acte cu procura aceea de la revocare incolo.
Conditiile sunt diferite, urmarile sunt diferite... Asa incat depinde ce doriti: sa desfiintati un act deja incheiat in baza procurii sau sa nu mai permiteti de acum incolo operatiunile aratate in procura.
Se doreste renuntarea la procura deoarece mandatarul nu-si respecta obligatiile (din pacate este cazul unor batrani cazuti in plasa unor persoane... dubioase).In mod normal in cate exemplare originale se emite o procura ? Am inteles ca atunci cand se foloseste procura,notarul trebuie sa verifice in infonot dc mai este valabila,dar se si practica acest lucru ? Ma gandesc ca se va folosi procura la notarul care a si emis-o si atunci ....
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Propietate privata ContSters139941 ContSters139941 am facut o imputernicire pentru administrare unei persoane fizice.intrebarea este:cum pot sa anulez acea imputernicire?este nevoie de amandoua persoanele pt a ... (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)
Anulare procura alexa2091 alexa2091 stiti cumva cat are valabilitate o procura?? (vezi toată discuția)