avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Încadrare în grupa a doua de muncă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Încadrare în grupa a doua de muncă

Am 60 ani, sînt pensionat medical. Timp de 9 ani am lucrat ca inginer de sistem la oficiul de calcul al unei întreprinderi de piese turnate din fontă. Consiliul de administrație al întreprinderii (directorul general) a dat o decizie prin care toți salariații întreprinderii au fost trecuți în grupa a doua(inclusiv oficiul de calcul) în condițiile Ordinului 50 anexa II, acest lucru consemnîndu-se și în cartea de muncă.
Casa de Pensii Dolj nu a luat în calcul acest lucru neconsiderînd ca fiind incadrat în grupa II deși în cartea de muncă scrie acest lucru și am prezentat și decizia unității de încadrare a personalului în grupa II, motivînd că funcția mea(inginer sistem) și locul de muncă(oficiul de calcul) nu corespund încadrării la grupa II.
Decizia CA al unității este ilegală? Interpretez eu greșit Ordinul 50 anexa II care spune la pct.22 :
”22. Activitatea in turnatoriile de fonta, otel sau metale neferoase, cu productie industriala continua ale caror operatii de dezbatere sau curatare a pieselor turnate se executa in ateliere complet separate, amplasate in afara halei turnatoriei, precum si la melanjoarele de fonta din otelarii......” se incadrează în grupa II de muncă?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:41, 10 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cartea de munca trebuia mentionat art. din ordin si/ sau punctul din anexa in baza caruia s-a facut incadrarea in grupa de munca.
Posibil ca activitatea firmei unde ati lucrat sa se incadreze la pct.22 Centrul de calcul unde ati lucrat este un serviciu in cadrul firmei care in mod normal contribuie la activitatea firmei, dar trebuia mentionat si
-art. 3. Beneficiază de încadrarea în grupele I şi II de munca, potrivit celor menţionate, fără limitarea numărului, personalul care este în activitate: muncitori, ingineri, subingineri, maiştri, tehnicieni, personal de întreţinere şi reparaţii, controlori tehnici de calitate, precum şi alte categorii de personal care lucrează efectiv la locurile de munca şi activităţile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.
Se putea acorda cu conditia indeplinirii de catre acest personal (la locul lor de munca) a prevederilor de la art. 5-7 (noxe confirmate prin buletine de determinare, nominalizare persoane prin decizie interna, incadrare in grupa de munca cu timp partial, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta qqwwee qqwwee Data nastere:14.06.1956,gen M Stagiu cotizare:33ani,7luni In cartea mea de munca scrie: ,,In perioada de la 01.11.1990 pana la 21.05.1998 a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)
Ord.50/1990 ,pct.3 anexa 2, pct. 160; 100% Păduraru David Păduraru David Bună tatăl meu a depus un dosar pentru pensionare și i sa spus că un document nu este valabil lucrând ca electrician in grupa a 2 a ORD.50/1990 ,pct.3 ... (vezi toată discuția)