avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie . Am un salariat care a luat trei zile de concediu de odihna in plus fata de cat ii era cuvenit. Este vreo problema daca ii se acorda mai multe zile de concediu de odihna decat este precizat in contractul de munca? Sau il pot ponta ca fiind motivat (platit) pentru nevoi personale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 10 August 2018
Nu este nicio problema , decat in situatia in care pentru cele 3 zile de CO luate in plus i s-a achitat indemnizatia pentru CO care va trebui restituita de catre salariat.

De asemenea, exista si varianta il pontarii ponta ca fiind motivat (platit) pentru nevoi personale
si daca angajatorul nu are pretentia restituirii indemnizatiei pentru concediul primit in plus ? mai este in cazul acesta vreo problema ?
Nu este nicio problema, in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnă acordat în plus alexj17 alexj17 Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situaţie: - în urma unor verificări am observat că unul din salariaţii la instituţia la care lucrez a ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna intrerupt- urgent!  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste efectuarea si plata concediului de odihna pentru personalul contractual din invatamant. Persoana respectiva a plecat in ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie concediu odihna acsargu acsargu Buna ziua! Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea problema: in luna febr mi-am luat 22 zile concediu odihna pe care am primit aprox 2000 lei (indemn + ... (vezi toată discuția)