avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna intrerupt- Urgent!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna intrerupt- Urgent!

Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste efectuarea si plata concediului de odihna pentru personalul contractual din invatamant. Persoana respectiva a plecat in concediu de odihna si a cerut plata indemnizatiei de concediu inainte de plecare in concediu. In timpul efectuarii concediul de odihna am fost nevoiti sa-l rechemam la serviciu pentru efectuarea unor lucrari urgente. Intrebarea mea este: cum il voi plati pentru zilele lucrate, ca urmare a intreruperii concediului de odihna, avand in vedere faptul ca el a incasat banii pe concediu?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:56, 10 August 2012
Daca va referiti la personalul didactic auxiliar sau nedidactic respectati prevederile HG 250/1992 republicata si care are urmatoarea formulare la art.12:
Art. 12
(1) În cazul în care concediul început la o anumită dată este întrerupt, indemnizaţia nu se restituie. În această situaţie se va proceda la regularizarea plăţilor în raport cu indemnizaţia de concediu aferentă zilelor de concediu neefectuat şi cu salariul cuvenit salariatului pentru perioada lucrată după întreruperea concediului, sau cu drepturile cuvenite pe această perioadă, după caz, potrivit legii.
(2) La data programată pentru efectuarea părţii restante a concediului de odihnă se acordă salariatului indemnizaţia de concediu cuvenită pentru această parte, în condiţiile prezentei hotărâri.
Sper sa va fie de folos.
Regularizarea platilor inseamna ca salariatul trebuie sa returneze acea parte din indemnizatie pentru care nu a efectuat concediul de odihna?
2) La data programată pentru efectuarea părţii restante a concediului de odihnă se acordă salariatului indemnizaţia de concediu cuvenită pentru această parte, în condiţiile prezentei hotărâri.
ce inseamna? Ca la data cand isi va efectua restul zilelor de concediu, concediu pentru care a primit indemnizatia de concediu, va primi din nou o alta indemnizatie pentru partea de concediu care nu a efectuat-o, desi a primit indemnizatia de concediu inainte de intrarea in concediu?

Calculati cat trebuie sa-i dati pentru zilele lucrate si faceti diferenta cu suma corespunzatoare concediului de odihna neefectuat .Cand va lua diferenta de zile de concediu ii achitati suma aferenta pentru aceste zile .Asa inteleg eu prin mentiunea ca indemnizatia nu se restituie.
Daca este vorba despre personalul didacticin aceasta speta ii sunt aplicabile prevederile
ART. 12din Ordin5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnã al personalului didactic din învãţãmânt

(1) În cazul în care concediul început la o anumitã datã este întrerupt conform art. 11, se procedeazã la regularizarea plãţilor în raport cu indemnizaţia de concediu aferentã zilelor de concediu neefectuat şi cu salariul cuvenit cadrului didactic pentru perioada lucratã dupã întreruperea concediului sau cu drepturile cuvenite pentru aceastã perioadã, dupã caz, potrivit legii.
(2) La data reprogramatã pentru efectuarea pãrţii restante a concediului de odihnã, cadrului didactic i se acordã indemnizaţia de concediu cuvenitã pentru aceastã perioadã.


Concret,daca indemnizatia de co a fost platita deja faceti calculul salariului ce se cuvine pt. zilele cat s-a prestat dupa intreruperea co,suma cuvenita drept salariu ar trebui teoretic sa fie egala sau mare putin decat ind. de concediu,daca persoana respectiva primeste sporuri care nu au caracter permanent,asa incat posibil sa nu existe nicio diferentaintre salariul ce s-ar cuveni si indemnizatia deja platita.
Cand va efectua zilele de co restante veti calcula si plati indemnizatia aferenta acestor zile si veti opera si eventuala regularizare intre salariu si indemnizatie.
Adica,in loc sa -i platiti salariul si sa-i retineti indemnizatia,se considera indemnizatia platita deja drept plata salariului iar cand va efectua restul concediului normal i se va calcula indemnizatia aferenta si eventuala diferenta ....in acest mod se va evita a se face plata dubla
si desigur retinerea indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna invatamant Marissa87 Marissa87 Buna ziua, revin cu o alta intrebare pentru ca in cadrul unitatii nu gasesc raspuns. La inceputul anului scolar, cand am semnat contractul de munca era ... (vezi toată discuția)
Plata concediului in invatamant salgeta salgeta Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... ... (vezi toată discuția)
Reintegrare si co zzenovia zzenovia Un salariat cu functie de conducere este eliberat din functie in luna august 2009 , in luna ianuarie 2010 se pune in aplicare hotararea judecatoreasca de fond ... (vezi toată discuția)