avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier

Buna seara ! Ma puteti ajuta va rog cu cateva informatii ?
Pe 21 dec am avut un accident de masina un individ a intors pe dubla linie continua si a franat brusc in fata noastra semnalizand in ultimul moment.
Bineinteles ca prietenul meu a incercat sa il evite pe contrasens dar nu a mai reusit individul deja intorsese asa ca la lovit in portiera stanga si a ricosat in parapet . Domnulrespectiv spune ca el nu are nicio vina ca e doar vina prietenului meu si a deschis proces in instanta nefiind de accord cu amenda care i s-a dat . Cine are castig de cauza ? El sau prietenul meu ?
Cel mai recent răspuns: Adriana22222 , utilizator 20:24, 11 Ianuarie 2018
Buna seara,
Nimeni nu va poate spune cu siguranta cine va avea castig de cauza in acest caz insa daca persoana respectiva a contestat PV-ul emis de Politia Rutiera cred ca i se retine o culpa lui. Probabil ca asta e si ideea, incercand sa conteste PV-ul spera ca instanta sa retina alta situatie de fapt si speta sa fie cu totul alta. Informatiile pe care ni le-ati dat sunt prea vagi....zic asta pt ca e important si ce s-a scris in PV, ce ati facut dupa accident ( ma refer la partea cu reparatia masinii, etc...
politia a stabilit ca ambii sunt vinovati prietenului meu i s-a dat o amenda de 400 de lei si 2 luni de suspendare permis pentru ca l-a evitat pe contrasens i-ar individului i-au dat o amenda de 1400 de lei in loc de una de 2900 asa cum au spus ei ca trebia permisul nu i l-au suspendat si au hotarat sa isidea asigurarile unul altuia pentru a acoperi fiecaruia 50% din reparatii.Individul nu a semnat PV si a plecat spunand ca va contesta decizia in instanta si dus a fost de pe 21 decnu am mai auzit de el . Problem este ca acum prietenul meu nu isi poate repara masina pe asigurare pentru ca acel ,,domn” nu a semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate.vreau sa fac contestatie. lory83_ro lory83_ro Mi s-a intamplat la patrunderea intr-o intersectie care era prevazuta cu indocatorul stop, am incetinit f mult ,dar nu am oprit, m-am asigurat si am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - sanse de castig in instanta andrea_u andrea_u Buna ziua. Un prieten de al meu m-a rugat sa va scriu: Mi s-a suspendat permisul pt depasire pe banda dubla. Am facut aceasta manevra deoarece masina din fata ... (vezi toată discuția)