avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident în lanț
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident în lanț

Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să facă stânga brusc fără a semnaliza regulamentar, mașinile dintre mine și el (3 la număr) au oprit oarecum bine însă eu nu am mai avut timp și l-am lovit pe cel din fața mea, el la rândul lui a ricoșat în cel din față, cu ei m-am înțeles pe cale amiabilă și a fost ok. Problema este că la rândul meu am fost lovit în spate de un alt autoturism al cărui șofer avea permisul expirat și a fost amendat de poliție pentru asta și pentru nepăstrarea distanței regulamentare însă dânsul a refuzat să semneze procesul verbal pentru ceva considerente religioase, din câte mi s-a explicat de la poliție, eu nu pot beneficia de asigurarea domnului respectiv din această cauză. Întrebarea este, cum aș putea face să îmi recuperez paguba?
Cel mai recent răspuns: Dragos1900 , utilizator 22:43, 16 Aprilie 2017
Nu aveti nevoie de asigurarea domnului religios.

Accesati baza de date CEDAM si vedeti unde are asigurarea RCA si deschideti dosarul de dauna la asiguratorul lui in baza procesului verbal si a autorizatiei de reparatie eliberate de politie.

[ link extern ]
Problema este că polițistul nu mi-a eliberat o copie a procesului verbal pentru că mi-a spus că nu mă va ajuta cu nimic pentru că domnul a refuzat să-l semneze, mi s-a dat doar dovada pentru repararea mașinii.
Fiind vorba de mai multe autoturisme implicate in cele doua accidente nu poate fi vorba de o constatare amiabila de accident.
Trebuie stabilite piesele avariate si gradul lor de avariere provocat de cele doua accidente. Acest lucru se face printr-o expertiza tehnica in cadrul unui proces.
Da, dar eu cu ceilalți conducători auto din față ne-am înțeles și le-am dat asigurarea, cu cel ce m-a avariat pe mine am eu o problemă.
Solicitati politiei sa va elibereze un exemplar al procesului verbal pentru a deschide dosarul de dauna.
Ca nu are semnatura celuilalt conducator auto nu are nicio relevanata, in pv este inscris cine este vinovat de producerea accidentului dintre dvs si el.
Rolul politistului nu este sa obtina acordul conducatorilor auto in privinta celor constatate ci sa consemneze cine se face vinovat de producerea accidentului.
Daca unul se considera nevinovat are dreptul sa conteste pv in instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Refuz plata daune rca uniqa sergiucsi sergiucsi Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un ... (vezi toată discuția)
Incident în trafic soluționat dubios. am șanse dacă fac plângere contravențională? ionut.boala ionut.boala Zilele trecute am fost implicat intr-un accident rutier minor fara victime. Eu ma deplasam pe prima banda,si brusc mi.a aparut in fata un autoturism. Am franat ... (vezi toată discuția)