avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare carnet de munca

Buna seara ,
Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului individual de munca fara fisa de lichidare , iar acum cand am solicitat primirea cartii de munca ( sediul central este la Bucuresti , eu locuiesc in Petrosani) am primit un email in care mi se comunica faptul ca voi primi carnetul de munca , dar s-a solicitat fostilor colegi "sa ma ajute" la completarea fisei de lichidare pentru a primi cat mai repede carnetul de munca insotit de nota de lichidare .
Este posibil sa nu mi se elibereze carnetul de munca ? Eu nu am solicitat decat acest lucru .
Multumesc.

O seara buna in continuare !
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:59, 26 Octombrie 2009
1. Din e-mail-ul primit eu am inteles ca veti primi carnetul de munca.
2. Dvs. de unde pana unde ati inteles invers?
Si eu am inteles ca voi primi carnetul , dar doar cand se va rezolva problema fisei de lichidare . Daca nu se rezolva aceasta problema se poate sa nu primesc cartea de munca ?
Multumesc.
1. Nota de lichidare nu este obligatorie, ea va foloseste dvs. pentru ca arata eventualele datorii pe care le aveti fata de angajator.
2. Eliberarea carnetului de munca nu este conditionat de intocmirea notei de lichidare.
3. Mai asteptati putin poate se rezolva.
4. Daca va angajati in alta parte vi se poate intocmi contract individual de munca si fara carnet de munca. Dati o declarati ca il veti duce cand il veti recupera de la fostul angajator.
Buna seara.

Daca nu aveti fisa de lichidare facuta,in functie de datoriile care le aveti fata de firma,sau exista ceva prin care sunteti in posibilitatea de a nu se incheia fisa de lichidare,este posibil sa nu primiti carnetul de munca,pentru ca de obicei nu se incheie carnetul de munca pana nu se face fisa de lichidare
Nu este corect,dar este posibil sa nu va dea carnetul de munca pana nu se rzolva problema fisei de lichidare.In acest caz ar fi bine sa faceti o sesizare la ITM Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Nu vor sa-mi elibereze fisa de lichidare pentru ca am datorii amandina1983 amandina1983 am lucrat la brd 2 ani jumatate si am o limita de credit de 100 de milioane si spun ca nu imi elibereaza fisa de lichidare fara sa platesc aceasta suma iar eu ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare demnitate demnitate Am fost angajata la o firma si am intrat in somaj. Cartea de munca am ridicat-o de la firma respectiva dar nu mi se elibereaza fisa de lichidare. Nu am avut ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim fara stirea angajatului! ajutor ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua si La multi ani! Am si eu o situatie de lamurit. Am gasit prin arhiva firmei la care sunt angajat,intamplator,o decizie de suspendare a CIM de la ... (vezi toată discuția)