avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BILANT 2005?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BILANT 2005?!

Rog un raspuns competent, cine poate sa semneze bilantul pentru anul 2005:
1. Economistul si Administratorul?
2. doar Administratorul?
3. Conducatorul Departamentului contabil?
Daca s-ar putea sa-mi indicati si actul normativ pentru o documentare mai completa este si mai bine.

Multumec anticipat,
CONS
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 17:43, 18 Februarie 2006
sa incep cu actele normative: Legea contabilitatii si Legea 31/1990. procedura intocmirii bilantului este un pic mai complexa pentru ca la aceasta trebuie sa participe toate organele societatii: administrator, cenzori, adunare generala. redactarea propriu zisa si implicit semnarea este realizata de administrator care trebuie sa respecte regulile art. 28 din legea contabilitatii, apoi insotit de raportul lui si de documente justificative il prezinta cenzorilor inainte cu o luna de data stabilita pentru adunarea generala. bilantul va fi aprobat de adunarea generala ordinara conform art. 111 ali. 2 lit. a. administratorul societatii are obligatia ca impreuna cu raportul, cu contul de profit si pierderi, cu raportul cenzorilor si cu procesul verbal al adunarii generale sa il depuna la administratia financiara, si mai apoi, vizat de adm. financiara la Oficiul Registrului Comertului. cam asa stau, in mare, problemele privind intocmirea bilantului contabil.
Administratorul si conducatorul compartimentului financiar contabilitate, atunci cand exista compartiment, respectiv directorul economic, nu un economist din cadrul compartimentului fin-contab.(directorul economic - obligatoriu sa posede studii superioare) Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata



Administratorul si conducatorul compartimentului financiar contabilitate, atunci cand exista compartiment, respectiv directorul economic, nu un economist din cadrul compartimentului fin-contab.(directorul economic - obligatoriu sa posede studii superioare) Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura rusalim rusalim Am o intrebare;m-am contrazis cu cineva pe tema dreptului de semnatura a b.v.si bilantului contabil.Daca am absolvit fac.de contabilitate si informatica de ... (vezi toată discuția)
Bilant contabil ong elis2014 elis2014 Am un ONG care nu are contabil angajat, nici activitate nu are. Dar are cenzor numit prin statut. Este suficient daca semnaza cenzorul si administratorul ... (vezi toată discuția)