avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere in favoarea copilului - se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere in favoarea copilului - se poate acorda de ambi parinti

Buna ziua!
S-a pronuntat divortul la Starea Civila (colilul avand peste 18 ani, dar fiind inca elev clasa a XII-a, parasind locuinta impreuna cu mama sa), iar dupa divort copilul mi-a solicitat si a obtinut pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani daca urmeaza o facultate.
Actualmente copilul urmeaza o facultate (primul an) iar eu ii dau in continuare pensie alimentara.
intrebare>
- in aceasta situatie mama sa nu trebuie sa contribuie si ea la cresterea copilului (intretinerea copilului pentru studii superioare, avand in vedere ca nu mai locuiesc impreuna, mama si copilul)?
- avea dreptul copilul, atunci cand mi-a solicitat mie pensie de intretinere (copilul era major) , sa solicite si mamei sale pensie de intretinere ???
- pensia de intretinere se plateste numai de catre un singur parinte sau poate fi platita de ambi parinti in favoarea copilului - care este major ...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:37, 22 Ianuarie 2018
Buna ziua,
tanarul student major poate solicita, daca acel ajutor nu este dat de buna voie, de la ambii parinti acea pensie.
Daca mama da sprijin material copilului atunci ce rost mai are sa-i ceara prin instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)
Va rog mult un sfat!!! ralu_26 ralu_26 buna ziua ma numesc Raluca si am o mica nelamurire;doresc sa stiu daca pensia alimentara se acorda daca esti inscris la o forma de invatamant superior ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)