avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

Buna ziua,
Conform HG 605 privind absentele nemotivate acestea trebuiesc raportate in revisal in termen de 3 zile.
Va rog sa-mi spuneti daca e legal sa specificam prin regulamentul intern, de exemplu, ca absentele nemotivate nu se trec in Revisal. In aceasta situatie nu se va intocmi decizie de suspendare, iar absentele se vor regasi in pontaj, in statul de salarii si in declaratia 112, nu si in Revisal.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: iuliana8 , utilizator 12:02, 25 Ianuarie 2018
Puteti face asa ceva, avand in vedere textul art.51 alin.2 C.mun. care dispune ca suspendarea c.i.m. este facultativa si nu obligatorie in cazul absentelor enmotivate.
Buna ziua,

Sunt de aceeasi parere cu dl Cornel Vasile, speta discutata si in cadrul ITM.
Daca aveti stipulat in CCM, ROI sau CIM faptul ca absentele nemotivate vor suspenda contractul atunci veti fi obligata sa aplicati varianta de HG 905/2017, altfel este facultativ , asa cum zice si legea " POATE"
CM 53/2003-A 51/(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
mirela28miri, utilizator
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat la lucru si este nemotivat, conducerea a declasant procedura de cercetare disciplinara a ... (vezi toată discuția)
Orele nemotivate se trec in revisal rodaf rodaf Buna ziua, am un salariat care este angajat cu 4 ore/zi si care in decurs de o luna a avut 20 ore nemotivate, intrebarea mea este daca in luna respectiva ... (vezi toată discuția)
Sanctiune absente nemotivate broscuta21 broscuta21 Buna dimineata, Tocmai m-am lovit de urmatoarea situatie: un angajat nu a venit la munca, nu a anuntat, conducerea a zis sa-i trecem ziua respectiva ca ... (vezi toată discuția)