avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune absente nemotivate

Buna dimineata,
Tocmai m-am lovit de urmatoarea situatie: un angajat nu a venit la munca, nu a anuntat, conducerea a zis sa-i trecem ziua respectiva ca fiind nemotivata.
Bun, pana aici e clar, se face referat, convocare, si apoi decizie.
Problema mea apare tocmai acum: am citit ca si absenta asta nemotivata s-ar declara in Revisal ca suspendare, in termen de 20 zile lucratoare de la data suspendarii.
Este obligatorie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 4 Iunie 2013
Conf art 51 alin 2 CM contractul individual de muncă poate fi suspendat în situaţia absenţelor nemotivate ale salariatului, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum şi prin regulamentul intern.

Daca ati stabilit in CCM la nivel de unitate sau in RI ca se va suspenda CIM in cazul absentelor nemotivate, atunci ii veti suspenda contractul. Daca il suspendati transmiteti suspendarea In Revisal in termen de 20 de zile lucratoare.
Si in cazul in care nu avem CCM la nivel de unitate iar sanctiunea a reprezentat-o practic numai pontarea cu nemotivat in ziua respectiva (ce include implicit neplata acelei zile), nu e cazul sa transmit in Revisal suspendare, nu?
Suspendarea in cazul absentelor nemotivate nu este obligatorie. Daca anagajtorl decide acest lucru, atunci se opereaza in REVISAL suspendarea.

Foarte multe ITM-uri obliga angajatorul la transmiterea in REVISAL a cazurilor de suspendare facultativa prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim pentru absente nemotivate bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutai inca odata in urmatoare problema: Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din 26.08.2013. Din cauza ca am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat la lucru si este nemotivat, conducerea a declasant procedura de cercetare disciplinara a ... (vezi toată discuția)
Sanctionare absenta nemotivata cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Daca un salariat absenteaza nemotivat o zi sau citeva ore care este procedura de ai taia ziua de salariu, adica in ziua respectiva sa nu fie ... (vezi toată discuția)