avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat ...

Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat la lucru si este nemotivat, conducerea a declasant procedura de cercetare disciplinara a angajatului, in cazul acesta absentele nemotivate se opereaza in revisal la incheierea procedurii de cercetare?
- daca nu se prezinta la institutie pentru a fi cercetat disciplinar?
- precizez ca nu avem stipulat in CCM, ROI sau CIM faptul ca absentele nemotivate vor suspenda contractul de munca. multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 16 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Transmiterea absențelor nemotivate în registru se face în termen de 3 zile lucrătoare de la data suspendării.

2. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

3. Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.(art.51 alin.2 C.mun.)

In speta, suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 51 alin. (2) C.mun. este facultativa pentru angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)