avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca a virat banii mei in alt cont decat am cerut eu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca a virat banii mei in alt cont decat am cerut eu

Buna ziua!
supun atentiei dvs. urmatoarele, si va rog sa ma ajutati sa rezolv cat de urgent posibil, altfel risc sa fiu exmatriculata de la master pentru neplata taxei (pt ca doamna de la ghiseul bancar a gresit contul).


Joi, 15.oct.2009 am efectuat plata taxei de scolarizare pentru master la agentia BCR Trocadero-Constanta (Bd Al. Lapusneanu).
Functionara de la ghiseul bancar a efectuat plata catre contul "RO16RNCB0072001607860102" pe care-l avea dat automat de catre softul bancii (asa a motivat).A mentionat ca nu are posibilitatea sa bata cifre ci sa selecteze doar denumiri de institutii (si cum eu fac facultatea la ASE a virat in contul BCR al ASE..dar acest cont nu este pt plati taxe...si facultatea nu imi recunoaste plata)
Dupa ce a efectuat plata, am observat ca contul in care s-au trimis banii este alt cont decat contul pe care i l-am dat eu scris pe hartie.


I-am dat functionarei de la banca, o hartie pe care era tiparit contul de trezorerie RO77TREZ7015etc, in care am dorit sa vireze banii peste 20 de milioane lei vechi .

Functionara a virat banii in alt cont decat eu am cerut. Cand sa ies pe usa bancii am observat aceasta si m-am intors. Functionara m-a asigurat ca "banii au ajuns sigur unde am cerut eu".


Am trimis copia platii la Bucuresti institutiei la care fac masterul si mi s-a spus ca plata nu este corecta.


Functionara BCR a depus banii in alt cont decat am cerut eu si anume: RO16RNCB0072001607860102.

Eu am cerut sa se depuna banii in contul: RO77TREZ7015etc.

Daca nu depun corect banii in contul RO77TREZ70etc, pana pe data de 20.octombrie.2009 voi fi exmatriculata. Eu nu mai am alte 2150 RON. Functionara a spus ca o data ce a depus banii in contul gresit nu-i mai poate retrage. Va rog din suflet sa ma ajutati!

Am martori paznicul, inca o persoana care era cu mine (amandoi stiu ca m-am intors si am intrebat de ce nu e plata in contul pe care l-am cerut eu).


Am imprumutat cu greu acesti bani si acum e ca si cum nu i-as avea din vina functionarei. Am lispit de la serviciu 2 zile si nu am reusit sa rezolv problema.


Va rog sa ma ajutati urgent,
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 22:57, 22 Octombrie 2009
O alta problema dar minora....pe langa aceasta este ca la BCR am 2 carduri (1 pe care l-am deschis eu in 2004) si unul pe care nu stiu cine l-a deschis in 2006 pe care nu l-am ridicat nici o data dar la care am datorii de 120 ron comision anual de administrare. Cand mi-am reinoit anul trecut cardul de care stiam eu functionara mi-a spus ca am datorii al banca si ca de ce nu le platesc. Am rugat sa imi explice si mi-a spus ca e un card deschis in Suceava (oras unde eu am fost doar studenta si unde am fost o singuar data la banca pt deblocarea pinului de card). Card care figureaza in evidentele bancii ca nu a fost ridicat de la banca nici o data, dar care are datorii.
Am cerut sa anuleze cardul si contul pt ca eu nu am solicitat asa ceva de vreme ce am un card de acelasi fel/tip, si mi s-a spus ca pana nu achit datoriile nu pot sa imi inchida contul.

Oricum va rog sa ma ajutati cu problema anterioara, cu contul pe care functionara l-a pus din burta....
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
anitsirc, utilizator
Faceti reclamatie la conducerea BCR Constanta cu virarea banilor si totodata lamurriti si cu cel de-al doile card,sa va puna la dispozitie formularul pe baza caruia s-a emis cardul.

URGENT-ar trebui sa mergeti in audienta la decanul facultatii,dar mai intai daca sunteti la master de ce nu vorbiti cu directorul de program?
Puteti intra pe site-ul ASE si gasiti adresa de mail.
Va multumesc pt raspunsul promt, pana la reclamatia BCR maine e ultima zi de plata.
Maine fac al 2-lea drum la Bucuresti (adica 2 milioane platite din banii mei + 2 zile de munca la care lipsesc care nu mi se platesc) sperand sa pot rezolva cunva la ASE.
Amanare de la plata taxei nu se poate acorda...am vb despre asta. Oricum sa pun din nou bani nu mai am.
Maine voi merge la serv financiar al niversitatii sa verificam daca acel cont le apartine, si daca da sa facem un transfer.
Sper sa-mi ajute Dumnezeu sa rezolv, sunt cu psihicul la pamant....

Ok, sa speram ca rezolv, dar greseala functionarei se poate repeta cu altcineva, si eu raman pierduta de 2 mil drum + 2 zile de munca neplatite

Daca mai este cineva care a trecut prin situatii similare, sau stie cum as putea proceda astept raspns
Faceti o cerere pe care o lasati la secretariat in care solicitati sa nu considere faptul ca nu ati platit,ci doar o amanare pana la reglarea conturilor,anexati xerox dupa dovada platii.

Succes !
Am reusit sa rezolv la facultate (mi-au spus ca nu s-a mai intamplat asta nici o data). Banii erau virati fara sa fie specificat numele meu sau vre-un cod student (desi functionarul bancar a spus ca mi-a trecut datele personale).
Mai mult acel cont era un cont atasat card BCR in care numai studentii care au card pot sa isi plateasca taxa. Eu nu am card.
S-au mirat ca am putut sa virez fara sa am card.

Bine...am rezolvat... dar as putea oare sa imi recuperez banii pe transport dus-intors pana la Bucuresti (de ziua de munca la care am lipsit de la serviciu nici nu mai zpun...).
O sesizare la OPC m-ar ajuta in acest sens? Am trimis sambata *cand am scris pe forum) o sesizare OPC prin email...dar nu stiudaca verifica cineva emailul.

Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Plata electronica in cont gresit Pantilie Pantilie Buna dimineata. As vrea sa stiu daca cineva imi poate da o mana de ajutor? Problema mea e ca anul trecut am mers la un ghiseu la .... Olimpia si am rugat-o pe ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa scolarizare alex2780 alex2780 Buna ziua. Am vrut sa ma inscriu la facultate, la ASE, la sectia ID - invatamant la distanta. Am depus actele necesare, am platit si prima jumatate a taxei ... (vezi toată discuția)
Suma de bani in cont din eroarea unui functionar bancar ferarri_enzo ferarri_enzo Buna ziua, nu stiu daca sectiunea aleasa pentru problema mea este corect aleasa, am studiat inainte si mi s-a parut ca aici ar fi! Caut un consultant care sa ... (vezi toată discuția)