avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă eu termin concediu creștere copil angajatorul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă eu termin concediu creștere copil angajatorul are dreptul sa mă dea în șomaj?

Terminare CCC somaj
Cel mai recent răspuns: Cristina Bandrabur , utilizator 18:10, 27 Ianuarie 2018
Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se va extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data revenirii din CCC.

Interdictia nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Sa înțeleg ca angajatorul nu are dreptul de a mă da în șomaj dat fiind situația de față. Nu prea înțeleg termenii juridici. Mulțumesc
Nu va poate concedia pentru o perioada de 6 luni de la data revenirii din CCC, decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Vă mulțumesc mult pt răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ValentinaMangusta ValentinaMangusta Buna ziua.am si eu o intrebare...acum sunt in concediu pt cresterea copilului.seful meu ar fi vrut sa ma intorc la servici inainte de implinirea celor doi ani ... (vezi toată discuția)
Concediere posibila dupa intoarcerea din concediul de crestere al copilului? calin_andrei calin_andrei oncret: angajata doreste sa se intoarca la societate dupa ce a fost in concediu de crestere al copilului. Postul nu mai exista, contractul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic, concediu crestere copil Raduget Raduget Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire legata de somajul tehnic. Firma la care lucrez a decis sa trimită o parte din angajati (printre care si pe ... (vezi toată discuția)