avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic, concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic, concediu crestere copil


Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire legata de somajul tehnic. Firma la care lucrez a decis sa trimită o parte din angajati (printre care si pe mine) in somaj tehnic pt 2 luni. Sotia in momentul de fata este in concediu crestere copil , din care mai are aproximativ 8 luni. Am unele dubii in ceea ce priveste pastrarea locului de munca dupa aceasta perioada si o varianta ar fi fost sa intru eu in ccc pentru cele 7-8 luni ramase. Pot sa informez angajatorul despre intentia mea de a intra in ccc din somaj tehnic si daca o fac pot sa ma concedieze? Ma intereseaza si perioada aceea de 6 luni de cand ma untoc, timp in care nu pot fi concediat, asta dc nu dau faliment.. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Raduget , utilizator 10:54, 5 Mai 2020
Da, din somaj tehnic puteti intra in CCC.

Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data revenirii din CCC

Prevederile alin. (2) și (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Multumesc pentru raspuns. Daca anunt despre intentia de a intra in ccc in 30 de zile (acesta fiind timpul de cand sotia anunta si incepe activitatea), angajatorul poate decide concedierea mea, fiind in somaj tehnic si sa faca trecerea din preaviz sau este obligat sa ma tina in continuare acele 30 de zile?
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Raduget, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ValentinaMangusta ValentinaMangusta Buna ziua.am si eu o intrebare...acum sunt in concediu pt cresterea copilului.seful meu ar fi vrut sa ma intorc la servici inainte de implinirea celor doi ani ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului in timpul ccc. Alina Duma Matiu Alina Duma Matiu Buna seara. Sunt in Ccc si am anuntat telefonic colega de la HR ca vreu sa ma intor mai repede cu 60 de zilw pt a putea beneficia de suplimentul de insertie. ... (vezi toată discuția)