avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua.am si eu o intrebare...acum sunt in concediu pt cresterea copilului.seful meu ar fi vrut sa ma intorc la servici inainte de implinirea celor doi ani pt ca are nevoie doar ca eu nu am cu cine lasa copiii.mi.a spus ca daca nu pot veni,atunci cand o sa termin concediu de crestere o sa ma dea in somaj pt ca nu o sa mai aiba nevoie de mine,pt ca o sa angajeze pe altcineva in locul meu.e legal asa ceva?sa termini concediul de crestere si sa te trezesti fara servici?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 27 Martie 2019
Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data revenirii din CCC.

Concedierea este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere posibila dupa intoarcerea din concediul de crestere al copilului? calin_andrei calin_andrei oncret: angajata doreste sa se intoarca la societate dupa ce a fost in concediu de crestere al copilului. Postul nu mai exista, contractul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva dupa intorcecera din concediu de ingrijirea copilului camilivia camilivia Buna-ziua, In data de 05.04.2013, m-am reintors la servici din concediu pentru ingrijirea copilului (defapt am beneficiat de 2 concedii de ingrijirea ... (vezi toată discuția)