avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pensie pilon II
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pensie pilon II

Buna ziua! Am o intrebare legata de acest fond de pensii private "pilon II". Am sa incerc initial sa va pun in tema cu situatia mea pentru a ma intelege pe deplin. Sunt un fost militar ce am activat in sistemul national de aparare pentru circa 10 ani. In tot acest timp am cotizat la acest fond de pensii la NN,fost Interamerican. De aproximativ 3 ani,nu am mai cotizat nimic,cu toate acestea,la acest fond s-a strans o suma "frumusica",pe care as dori sa o retrag. Asadar,tinand cont de faptul ca de 3 ani ma aflu in Germania,unde m-am si stabilit cu toate actele in regula,cu cotizatii la ambele fonduri de pensii,atat cea de stat cat si una privata,pot opta pentru o retragere completa a soldului adunat la NN?
Va intreb mai intai pe dumneavoastra pentru ca in trecut am mai beneficiat de sprijin tot de la avocatnet.ro si am fost extrem de multumit si totodata nu as dori sa ii intreb pe ei (cei de la NN,pentru ca sunt ferm convins ca raspunsul va fi categoric,NU).
Va multumesc anticipat si va doresc o zi de duminica frumoasa!

Alte discuții în legătură

Buna seara! intrebare de 10 puncte!!! dacă eu am cotizat la ... Necula sanda Necula sanda Buna seara! Intrebare de 10 puncte!!! Dacă eu am cotizat la pilonul II pensii NN si acolo este stransa o suma si din nefericire , am fost pensionata pe ... (vezi toată discuția)
Pilonul ii de pensii neliana neliana As dori sa retrag banii de la pilonul ll de pensii sau sa-i transfer la pilonul l. Multumesc! (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)