avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. Am șanse de câștig dacă o contest?

Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda pentru incalcarea vitezei legale. Mentionez ca data constatarii este 29 iunie 2017 si eu am primit astazi 29 ian 2018, dupa 7 luni instiintarea de incalcare a vitezei legale si ca o pot contesta. Exista un termen de prescriere in situatia in care nu sunt instiintat? Stiti ca in Romania, daca in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei nu esti instiintat, PV se prescrie. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: rozalia67 , utilizator 21:05, 27 Noiembrie 2018
Este posibil sa existe si in legislatia Italiana, insa trebuie sa consultati un avocat din Italia.
Am inteles. E un articol din ZF in 2014 in care se spune ca daca in 2 luni de la constatarea contraventiei nu se trimite scrisoarea de instiintare atunci intervine prescriptia extinctiva.
Iata ce spune: Şoferii cetăţeni români, amendaţi în statele membre UE, vor primi amenzile la adresa domicilliului din România, corelativ cu faptul că cetăţenii din statele membre UE, care săvârşesc contravenţii la regulile de circulaţie pe teritoriul României, vor primi amenzile la domiciliul din respectivele state.

Comunicarea procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi a înştiinţării de plată se va face, în principal, prin poştă, cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, dar şi în măsura în care autorităţile deţin şi alte date, prin fax sau e-mail. Comunicarea se va considera realizată, dacă în termen de 2 luni de la data expedierii nu va fi returnată, făra a fi necesară afişarea la domiciliul contravenientului sau recurgerea la alte mijloace de publicitate.

Dacă procesul-verbal de constatare a contravenienţei nu este expediat în termen de 2 luni de la săvârşirea acestuia, intervine prescripţia extinctivă, pe considerentul că oricum întreaga procedură de corespondenţă presupune un termen mai mare şi costuri mai ridicate. link [ link extern ]
Chiar si pe siteul dvs a fost publicat un articol de catre Mirela Oprea in data de 16.01.2014 in care specifica tremenul de prescriptie de 2 luni:Pe de alta parte, daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu se comunica contravenientului in termen de 2 luni de la data aplicarii sanctiunii, atunci executarea sanctiunilor se prescrie. Aceasta deoarece comunicarea actului in afara teritoriului Romaniei presupune o perioada mai mare de timp, fapt pentru care majorarea termenului de comunicare este necesara in vederea asigurarii unei perioade de timp suficiente pentru a nu atrage anularea efectelor actului si a nu face inutile costurile suportate de institutiile publice pentru astfel de operatiuni. linkul este asta:www.avocatnet.ro/articol_336...
Chiar daca ar exista acest termen,este posibil precum in legislatia romana sa fie necesar de a formula aparari in scris in cadrul carora sa se invoce o posibila prescriptie,Deci degeaba ne dam cu parerea daca nu va confirma un av italian sau un av roman care profeseaza in Italia.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda viteza in italia Bgd30 Bgd30 Buna seara! Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)