avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am autorizație de demolare dar E.ON nu-mi permite să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am autorizație de demolare dar E.ON nu-mi permite să renunț la conducta de gaz de care nu mai am nevoie. Cum pot rezolva situația?

Pe peretele lateral al unui imobil pe care l-am achizitionat in urma cu doi ani,se afla amplasata o conducta de gaz.Aceasta conducta s-a construit pe cheltuiala vechiului proprietar cu scopul strict de a-si alimenta gospodaria cu gaz.
Intre timp vecinul din dreapta s-a racordat la aceasta conducta fara un acord scris.
Eu am anuntat E-on ca vreau sa renunt la propria- mi conducta pentru ca demolez constructia.
E-on insa nu imi permite sa renunt la conducta motivand ca nu pot lasa respectivul vecin fara gaz.
Mentionez ca eu nu folosesc gaz si singurul beneficiar al conductei este vecinul meu,chiar daca aceasta a fost achitata de catre vechiul proprietar al casei mele .
Va rog sa-mi dati un sfat prin care sa pot renunta la conducta in vederea demolarii respectivei constructii(am autorizatie de demolare)
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Autorizatia de demolare de la primarie o puteati obtine numai in baza unui proiect de demolare intocmit de o firma autorizata. In respectivul proiect trebuia sa existe o solutie tehnica pentru reamplasarea conductei de gaz existente pe peretele constructiei.
Trebuie intocmit proiect de reamplasare conducta de gaz (de preferat ingropata pana la contorul care masoara consumul de gaz al beneficiarului) care sa deserveasca vecinul. Proiectul trebuie avizat de firma de distributie gaze. Plata proiectului si costurile reamplasarii conductei, in mod normal trebuie suportate de beneficiarul alimentarii cu gaz si dupa caz (fiind vorba de retea de gaz), impreuna cu firma de distributie gaze.
Daca nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila, puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei de distributie gaze.
In acest caz trebuie retinut un detaliu foarte important:
-eu nu mai am nevoie de respectiva conducta,deci nu am interesul s-o relochez.Din moment ce eu am construit-o,tot eu cred ca am dreptul sa o dau jos,nu vad de ce m-ar interesa ce se intampla cu vecinul.
Multumesc si astept sfaturi!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Dan Subtire, utilizator
Credea ca doriti sa incepeti demolarea. Daca nu demarati dvs. procedura, ma indoiesc ca vecinul o va face.
Daca teava in cauza este "inaintea" contorului, si a fost construita in mod legal, odata cu darea in folosinta, a devenit proprietatea furnizorului de gaze (asa se inampla de obicei)
Fiind in proprietatea furnizorului, nu era necesar un acord scris al fostului proprietar pentru bransarea urmatorului vecin. DAR! daca bransamentul s-a facut intr-un termen mai mic de (parca e vorba de 5 ani) investitorul initial trebuia sa fie despagubit cu o anumita suma (nu mai retin detaliile, sunt reglementari legale stabilite de niste ordine ANRE).

In scenariul de mai sus, daca vreti sa efectuati demolarea, foarte probabil va cadea in sarcina (si cheltuiala) dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ... horeaeugen horeaeugen De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ce imi blochează accesul în curte cu masina. Singura solutie pertinentă din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Teava gaze Mariana238 Mariana238 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema majora si va rog sa ma ajutati cu un raspuns/sfat. Am cumparat un apartament in Bucuresti in 1986 care avea deja ... (vezi toată discuția)
Teava gaz Robinho81 Robinho81 Buna ziua. Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa . Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) ... (vezi toată discuția)