avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Apel la dizolvarea unei societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Apel la dizolvarea unei societati comerciale

Va rog frumos daca puteti sa ma ghidati in privinta depunerii unui apel la o hotarare de dizolvare a unei societati comerciale. Doresc sa mentionez ca nu sunt jurist de meserie (ci inginer) si detin calitatea de administrator a unei societati comerciale. Din aceste considerente as aprecia o exprimare cat mai simpla si clara. pe intelesul unui profan.

Pe scurt care este problema mea:
La finalul lunii Octombrie 2017 am fost notificat despre existenta unui proces intentat de ONRC la Instanta Civila (litigii cu profesionistii).
Deoarece prima infatisare era la inceputul lunii Noiembrie nu am avut timp sa vad exact continutul dosarului, dar m-am prezentat (personal in calitate de administrator fara a fi reprezentat de un avocat) si am solicitat sa-mi fie amanata cauza pentru ca paratul să-si pregateasca apararea. Aceasta cerere a fost admisa si mi-a fost oferit un nou termen la finele lunii ianuarie 2018.
Dupa prima infatisare am solicitat sa vad dosarul si am vazut intampinarea facuta de catre ONRC prin care acestia facusera o cerere de dizolvare a societatii datorita neactualizarii/declararii sediului social, fara alte mentiuni.
Am inceput demersurile pentru solutionarea acestei probleme (sediul social expirat) am incheiat cu proprietarul spatiului un nou act de comodat cu care am mers la ONRC, l-am depus si pe langa acesta am mai depus si copie dupa CI - fiecare pe cate o cerere individuala.
Dupa 2 zile am primit din partea ONRC.
1 CERTIFICAT DE ÎNREGISTRARE ȘI MENȚIONARE ACTE pentru actualizarea sediului social.
2 REZOLUTIA cu mentiunea (admite cererea...) - pentru contract de comodat
3 CERTIFICAT DE ÎNREGISTRARE ȘI MENȚIONARE ACTE pentru actualizarea date C.I.
4 REZOLUTIA cu mentiunea (admite cererea...) - pentru C.I.
Am intrebat daca mai sunt alte probleme la ONRC si mi s-a spus ca nu, restul documentelor fiind valabile.
Am mers a 2 a zi la TRIBUNAL si am depus o cerere de depunere inscrisuri impreuna cu cate o copie dupa contractul de comodat, cele 2 certificate si cele 2 rezolutii. Aceasta se intampla cu 10 zile inainte de data celei de-a 2 a infatisari.
Am mers la infatisare unde cand mi-a venit randul dosarului meu am luat cuvantul si am solicitat doamnei presedinte sa ia act de inscrisurile depuse din care reiese ca parata (societatea comerciala a carui administrator sunt) s-a achitat de obligatiile legale ce-i reveneau si ca solicit sa fie respinsa cererea reclamantei (ONRC) deoarece aceasta nu mai are obiect (presedinta completandu-ma si dandu-mi de inteles ca am fost suficient de clar). Instanta a ramas in pronuntare si eu m-am dus linistit acasa, bucuros ca am rezolvat problema.

GRESIT! Seara dupa miezul noptii am observat pe portalul just.ro ca a fost publicata hotararea prin care admite cererea reclamantului Oficiul Naţional al Registrului Comerţului ... si dispune dizolvarea pârâtei.

Efectiv s-a dispus inchiderea societatii comerciale pe motiv de sediu expirat desi la dosar erau depuse documente care atestau ca sediul social fusese reinoit iar prin pledoaria mea am cerut sa fie respinsa cererea ramasa fara obiect.
Am incercat sa discut cu cei de la ONRC care initial s-au spalat pe maini, iar in momentul in care am intalnit o doamna mai draguta m-a indrumat sa verific la grefa daca nu cumva este o eroare materiala, iar daca aceasta exista sa cer cat mai repede remedierea ei. Daca nu este o eroare materiala mi-a fost indicat sa fac apel la aceasta sentinta/hotarare la TRIBUNAL.

Pentru partea cu apelul va solicit ajutorul, daca ma puteti ghida pas cu pas ce anume trebuie sa fac, cu formulare tip pe care trebuie sa le completez si cum sa o documentez deoarece nu-mi permit un avocat.
In acest caz este necesara plata unei taxe de timbru? Daca da, care este valoarea acesteia.
Inteleg perfect ca munca profesionistilor (ca dumneavoastra) merita remunerata dar efectiv nu sunt in situatia in care sa-mi pot permite sa platesc si as fi recunoscator oricarei persoane care ma poate ajuta cu un sfat, o idee, indrumari sa ies din aceasta situatie in care am fost nedreptatit desi am dat dovada de spirit civic, buna credinta si am incercat sa rezolv lucrurile spre deosebire de multe alte firme care nu erau reprezentate si a caror administratori au fost total neinteresati de soarta lor.

Va multumesc anticipat tuturor!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
CrisAdmin, utilizator

Alte discuții în legătură

Sediu social expirat iordachelanamaria iordachelanamaria Buna ziua sint adminstratorul unei firme care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu cu chirie de la primarie.In fiecare an sint obligata sa-mi actualizez ... (vezi toată discuția)
Model intampinare proces nedepunere bilant livm livm Buna ziua, Am primit o citatie de la Tribunal pentru un proces cu ONRC (reclamant pentru Fond - dizolvare societate) pentru nedepunerea bilanturilor la o ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor la registrul comertului cu intarziere suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru prelungirea valabilitatii sediului social, daca se depun actele cu intarziere fata de data incheierii actului aditional este vreo ... (vezi toată discuția)