avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... cat dureaza expertiza medico-legala psihiatrica?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

cat dureaza expertiza medico-legala psihiatrica?

Procurorul a dispus administrarea probei cu expertiza medico-legala psihiatrica, la care am participat miercuri... constand in intervievare ampla de catre comisie... plus examen de personalitate la psiholog (vreo 2-3 ore in total).
In cat timp vor fi disponibile rezultatele? Institutul ML va trimite direct procurorului, care ma va incunostiinta de rezultate?
Sau trebuie sa ma informez singur... si cam in cat timp va fi de obicei rezultatul disponibil?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:18, 6 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu de precizat termenul in care se poate depune raportul de expertiza in conditiile in care au participat la expertiza mai multi experti, iar procedura este destul de complexa. Depinde si de obiectivele stabilite pentru expertiza de catre organul judiciar.
Daca s-au depus banii ceruti pentru expertiza de catre parchet in contul IML, ar putea fi respectat termenul solicitat de procuror in ordonanta de desemnare expert.
Raportul de expertiza se depune de IML la procurorul care a emis ordonanta si poate fi studiat de partea expertizata/ avocatul acestei persoane in baza unei cereri formulate catre procuror.
Fiind vorba de o procedura penala, este posibil ca partea expertizata sa aiba acces la raportul de expertiza numai dupa terminarea cercetarii penale.
Multumesc pt rasp. Este in esenta vb de stabilirea discernamantului... ceea ce nu inseamna totusi o chestiune simplista.
Dar o estimare, totusi...1 zi, 1 saptamana, 1 luna...?! :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca s-ar cunoaste obiectivele expertizei si discutiile dintre membrii comisiei de experti, nu cred sa poata cineva face o estimare a termenului de depunere raport la procuror.
Acest gen de expertize sunt complexe si de durata.
Deci 'mult'? :)
Din practica, alte expertize ML psihiatrice... cam care este durata medie, indiferent de obiective?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de obiective, durata expertizei la IML tine cont de aceleasi aspecte pe care le-am mentionat in mesajele anterioare.
Ca parte in dosar, practic nu puteti interveni. Puteti grabi lucrarea, intr-un mod insa de greu de precizat ca timp, doar in cazul in care parchetul nu dispune de bani suficienti (se intampla destul de des) si procurorul de caz va intreaba daca sunteti de acord sa platiti expertiza, urmand, ca dupa caz, sa va puteti recupera banii daca dosarul ajunge in instanta si veti castiga procesul.

Alte discuții în legătură

Expertiza "puternice tulburari sau emotii" iepurash iepurash Pot solicitica o expertiza psihillogica/psihiatrica pt. ca un expert psihiolog/psihiatru sa-si dea seama daca persoana respectiva chiar a fost sub imperiul ... (vezi toată discuția)
Expertiza medicala psihiatrica ella2010 ella2010 daca stie cineva il rog sa-mi spuna in ce consta expertiza medicala psihiatrica pentru un bolnav cu tulburare bipolara, cine o face cat costa, si daca ma ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)