avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere

Poate un mediator sa medieze si sa intocmeasca actele necesare intr-o cauza in care o parte este chiar el ?Multumesc frumos.
Nu. Credeți că mediatorul, fiind parte în cauza mediată, va putea rămâne neutru și imparțial? Să aleagă un mediator de pe tabloul mediatorilor autorizaț.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
apeiron2 a scris:

Poate un mediator să medieze și să întocmească actele necesare într-o cauză în care o parte este chiar el ?

Scuze că vă deranjez, dar în alt Topic deschis de mine niciun avocat sau mediator nu mi-a răspuns dacă un avocat poate fi și mediator și avocat în cadrul aceleiași spețe, știind că apără partea adversă din 2013, fiind astfel în Conflict de Interese (de curând, s-au făcut 2 dosare de Executare Silită, într-unul dintre ele avocatul părții adverse și-a arogat calitatea de Mediator pentru ... executarea silită a Onorariului său de 500 de lei, ca și Cheltuieli de Judecată).
Nu e nulă absolut acea Împuternicire Avocațială în care acest avocat al Asociației de Proprietari (partea adversă în proces) s-a trecut cu calitatea de mediator într-un dosar în care vrea să execute silit cei 500 de lei ca și Onorariu ?
Eu zic că e Conflict de Interese, deoarece el e imparțial ca și mediator, aceasta fiind chiar o abatere disciplinară.
Puteți să-mi confirmați dacă aceste acțiuni sunt ilegale și dacă e motiv de Nulitate Absolută sau Relativă a acelei Împuterniciri Avocațiale ?
Topicul deschis de mine în secțiunea „Mediere” nu a fost în atenția niciunei persoane calificate în profesia de avocat sau de mediator și de aceea am postat aici - vedeți link-ul Topicului: www.avocatnet.ro/forum/discu...
* VEDEȚI ȘI ACEASTĂ DUBIOASĂ ÎMPUTERNICIRE AVOCAȚIALĂ ÎN CARE ACEST AVOCAT PĂRTINITOR ARE CALITATEA DE ... MEDIATOR !!! [ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii. (art. art. 36 - 192/2006)
Prin urmare, avocatul nu poate deține dublă calitate într-o speță. Ori este avocatul uneia dintre părți, ori mediatorul ambelor părți. Dacă știți că așa sta lucruile în speța la care faceți referire, faceți o sesizare către Consiliul de mediere și reclamați faptele. De asemenea, puteți face o sesizare și către Baroul de avocați.
Din relatarea dvs. nu se prea înțeleg multe, întrucât scrieți cu destulă încrâncenare și vă înțeleg, dacă ați avut parte de niște nedreptăți.Touși, dacă doriți să primiți răspunsuri atunci când ne adresați o întrebare, vă rog să încercați să faceți o descriere cât se poate de coerentă și la obiect a faptelor, fără paranteze și chestiuni colaterale. Și fără a reposta subiectul de câte ori doriți, încălcând rergulamentul de postare al acestui forum. Mulțumim.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca un avocat al unei asociații de proprietari să semneze ca mediator într-o Împuternicire avocațială folosită pentru un dosar de executare silită a onorariului său? flory_mr flory_mr Este posibil și legal ca un avocat al unei Asociații de Proprietari (angajat acolo din 2013 cu contract, pentru apărarea necondiționată a șefilor acestei ... (vezi toată discuția)
Este nulă Împuternicirea avocațială dacă nu e trecut acolo un contract cu dată certă (zi și lună), iar avocatul își arogă calitatea de mediator ? flory_mr flory_mr Nu se poate declara nulă absolut Împuternicirea Avocațială în care avocatul Asociației de Proprietari (partea adversă în proces) s-a trecut cu ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate - mediator si jurist in cadrul aceleiasi institutii upetmmd upetmmd Poate un jurist sa fie si mediator in cadrul aceleiasi institutii? Poate sa medieze partile si apoi, daca este cazul sa reprezinte o anumita parte? (vezi toată discuția)