avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este nulă Împuternicirea Avocațială dacă nu e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este nulă Împuternicirea Avocațială dacă nu e trecut acolo un contract cu dată certă (zi și lună), iar avocatul își arogă calitatea de Mediator ?

Nu se poate declara nulă absolut Împuternicirea Avocațială în care avocatul Asociației de Proprietari (partea adversă în proces) s-a trecut cu calitatea de Mediator într-un dosar în care vrea să execute silit cei 500 de lei ca și Onorariu ?
Vedeți cum s-a auto-numit în calitatea de mediator într-un dosar în care cerea să se execute silit Onorariul de 500 de lei - [ link extern ]
Eu zic că e Conflict de Interese, deoarece avocatul e obligat să fie imparțial în calitate de Mediator, aceasta fiind chiar o abatere disciplinară, din ce am citit în unele spețe.
CUM EL ERA ÎNCĂ DIN 2013 ANGAJAT CU 1000 LEI NET PE LUNĂ CA AVOCAT AL PĂRȚII ADVERSE MIE (culmea, și eu, ca membru al Asociației, îi plăteam o cotă din acest venit lunar), ERA IMPOSIBIL SĂ FIE MEDIATOR ÎN VREUNUL DIN DOSARELE NOASTRE AFLATE ÎN LITIGIU - E PENIBIL ȘI TOTAL ILEGAL SĂ AIBĂ ACEASTĂ CALITATE DE MEDIATOR !
Puteți să-mi confirmați dacă aceste acțiuni sunt ilegale și dacă e motiv de Nulitate Absolută sau Relativă a acelei Împuterniciri Avocațiale, care, și mai grav, n-are trecută o dată certă a Contractului de Asistență Juridică cu nr. 15 din ... 2017, încheiat cu Asociația de Proprietari ?
CUM E POSIBIL SĂ NU AI CAPACITATEA SĂ TRECI ȘI ZIUA ȘI LUNA ÎNCHEIERII ACELUI CONTRACT DE ASISTENȚĂ JURIDICĂ (DATA CERTĂ E OBLIGATORIE PENTRU ORICE ACT JURIDIC) ?
Vedeți detalii despre acea dată dubioasă a contractului cu Asociația de Proprietari - [ link extern ]
Ce ziceți, nu cumva acest avocat nu are niciun contract cu Asociația noastră, care e partea adversă în procesul în care noi avem o sentință contabilă definitivă absurdă și ilegală - o restanță de ... 46 de lei, și o penalizare de ... 846 de lei (de 19 ori mai mare), plus Cheltuieli de Judecată totale de aproape ... 3000 de lei ?!
Cum e posibil să fii forțat să plătești pentru o falsă restanță de 46 de lei (și aceea ilegal calculată - avem dovezi clare !), alte cheltuieli de peste 3500 de lei ???
Nu mai zic de faptul că sediul Asociației (al așa-zisului creditor) este ilegal, iar conducerea Asociației este ilegal aleasă, având mai multe dosare penale în anchetă la Poliție și la Parchet (fosta conducere a fost depistată cu o Delapidare de 55.000 de lei) ?
Rog să mi se confirme dacă pot cere Nulitatea Absolută a Împuternicirii Avocațiale a avocatului Asociației de Proprietari, deoarece nu are trecută o dată certă a Contractului de Asistență Juridică cu Asociația reclamantă, dar și pentru faptul că și-a arogat calitatea de Mediator în dosarul de Executare Silită în care își cere Onorariul de 500 de lei.
CE-AȘ RÂDE CA EL SĂ NU AIBĂ NICIUN CONTRACT LEGAL CU ASOCIAȚIA RECLAMANTĂ DIN PROCES (partea adversă mie) !
Vedeți că e o regulă pentru acesta, să treacă date incerte, ne-clare, ale așa-ziselor contracte ale lui cu Asociația noastră (aici a trecut un contract încheiat cu nr. 5 din ... 2017, de parcă n-a existat o zi și o lună la momentul încheierii lui) - [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 02:26, 6 Noiembrie 2018
Avand in vedere ca este speta care se solutioneaza de catre instanta de judecata,nimeni de pe forum nu se poate substitui acesteia,dupa cum nici nu are acces la documentele din dosar
Lipsa datei pe imputernicirea avocatiala nu constituie temei legal suficient pentru pretentia de anulare imputernicire avocatiala
Pozând filele din dosarele în care sunt parte, am observat numai lucruri dubioase, ilegale și absurde în împuternicirile avocațiale ale acestui avocat al Asociației noastre !
Vedeți două împuterniciri avocațiale (prescurtat î.a.) ale acestui avocat care are două î.a., dar și două contracte de Asistență Juridică, pentru două dosare civile diferite, dar care au același număr de contract, cu nr. 5 din ... 2017, fără a fi trecută o dată clară, certă, cu ziua, luna și anul încheierii acelor contracte.
Vă rog să-mi spuneți dacă ați mai văzut vreun act juridic (mai ales un contract) care să nu aibă trecută o dată a întocmirii lui, specificând acolo ziua, luna și anul, că doar acesta n-a fost încheiat în tot anul 2017, fără a avea o zi și o lună a încheierii și certificării lui !
Vedeți unul din contracte, cel cu nr. 5 din ... 2017 (fără zi și lună a încheierii) - Dosar 183/2017 - [ link extern ]
REMY - dosar 1408/2017 - [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
flory_mr, utilizator
Dvs. aveti dreptul de a va face apararile cum considerati si instanta va aprecia.
Este greu de spus si fara a se analiza în concret actele nu se poate emite nici macar o parere generala.
Contractul trebuie să aibă data certă.
E greu de spus cum vor aprecia instanțele si daca vor aprecia sau nu data certă.
Puteti cere sa prezinte contractul.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dvs. aveti dreptul de a va face apărările cum considerati si instanta va aprecia.
Este greu de spus si fără a se analiza în concret actele nu se poate emite nici măcar o părere generala.
Contractul trebuie să aibă data certă.
E greu de spus cum vor aprecia instanțele si dacă vor aprecia sau nu data certă.
Puteti cere sa prezinte contractul.

Am pus mai sus link-uri către pozele cu Împuternicirile avocațiale ale avocatului Asociației noastre.
Dvs. ați mai întâlnit minunea ca într-un act oficial să nu fie trecută nici o data certă, adică ziua, luna și anul încheierii acelui contract, nu să treci, de exemplu, Contractul nr. 5 din ... 2017, ca și cum el a fost făcut la alegere, în orice zi sau lună a anului 2017 !
Vă rog să-mi certificați dacă această omisiune importantă din acele Împuterniciri Avocațiale (să fie trecută ziua și luna întocmirii unui contract, de orice fel) este subiect de Nulitate Absolută a acelui act juridic, și avocatului să-i fie anulat dreptul de reprezentare ?
Eu încă mai cred că el nu are contracte certe și legale cu Asociația noastră, pentru că era extrem de simplu și rapid să treacă o zi și o dată a acelui contract !
Există în cutumele avocaților obligația de a se trece clar în Împuternicirile Avocațiale ziua, luna și anul întocmirii unui Contract de Asistență Juridică ?

Culmea e că pentru un proces de la Curtea de Apel Galați a trecut totul corect și legal, cu data certă a contractului respectiv !!! Asta ne duce cu gândul că Instanțele din Brăila acceptă orice încălcare de procedură a întocmirii unui act juridic vital pentru un proces, pentru apărarea părților litigante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere apeiron2 apeiron2 Poate un mediator sa medieze si sa intocmeasca actele necesare intr-o cauza in care o parte este chiar el ?Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Este legal ca un avocat al unei asociații de proprietari să semneze ca mediator într-o Împuternicire avocațială folosită pentru un dosar de executare silită a onorariului său? flory_mr flory_mr Este posibil și legal ca un avocat al unei Asociații de Proprietari (angajat acolo din 2013 cu contract, pentru apărarea necondiționată a șefilor acestei ... (vezi toată discuția)
Este ilegală taxa de timbru de 100 de lei cerută de instanță pentru obiectul de nulitate a unui proces verbal al unei hotărâri a adunării generale a asociației de proprietari ? flory_mr flory_mr [quot][b]Ileana Schwarz a scris:[/b] [quot] Vedeti art. 3 din O.U.G. nr. 80/2013 (1) Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele ... (vezi toată discuția)