avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical dupa cic

In data de 6oct 2009 am revenit la serviciu dupa cic.In data de 10 oct 2009 mi s-a spus ca firma nu are activitate 5 zile si toti angajatii trebuie sa isi ia concediu de odihna iar eu nu am dreptul la concediu de odihna . Mi s-a recomandat (de la personal) sa imi iau concediu medical pentru 5 zile.Cand am revenit din acest concediu medical de 5 zile mi s-a spus ca nu au baza de calcul si nu imi va fi platit concediul medical .S-a procedat corect?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 16:39, 20 Octombrie 2009
Aduceti o adeverinta de venit pe ultimele 6 luni de la Casa de Pensii si se va putea calcula indemnizatia de concediu medical, chiar daca intarziati cateva zile cu depunerea lui la angajator (concediile medicale au termen de prescriptie 3 ani).

In OUG 158/2005 si in Ordinul 60/2006 ptr aprobarea Normelo de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 gasiti mai multe detalii.
Va redau din OUG 148/2005:
Art. 18 (5) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006.@
(6) În situaţia prevăzută la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
buna ziua.
postez la acest subiect tot cu o intrebare legata de concediu medical dupa cic, dar de aceasta data este vorba despre concediu de risc maternal.
din luna a 5 a de sarcina am beneficiat de concediu de risc maternal din cauza unor probleme fizice care nu-mi permiteau sa fac nici un efort.am nascut in ianuarie 2009 si beneficiez de cic pana in ianuarie 2011.
daca in ianuarie 2011 as fi din nou insarcinata in luna a4 a de ex as putea bebeficia din nou de concediu de risc maternal in conditiile in care voi avea aceeasi sarcina cu probleme???chiar daca abia am incheiat cic?
asta ar insemna sa nu ma pot prezenta deloc la locul de munca, desi s-ar sfarsi perioada de 2 ani. si daca mi se poate acorda din nou risc maternal,pe baza a ce venituri se va calcula?
va multumesc
Baza de calcul este calculata la fel si pentru concediul de risc maternal (6 luni anterioare aparitiei concediului) chiar daca ati fost in concediu drestere copil.
nu inteleg de ce nu aveti dreptul la concediu de odihna daca ati inceput activitatea pe data de 06.10.2009 inseamna ca pana la sfarsitul anului aveti dreptul la 4.8 zile de concediu de odihna adica 5 zile.
Codul muncii prevede ca se acorda concediu de odihna proportional cu perioada lucrata, nespecificand ca trebuie sa va luati concediu dupa ce ati lucrat o anumita perioada.
eu zic sa faceti cerere de concediu de odihna ca toti colegii dvs., iar in cel mai rau caz - incetarea contractului de munca vi se vor retine banii respectivi care v-au fost platiti pe cele 5 zile de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de risc maternal Cationita Cationita Cat este platit concediu de risc maternal cod 015? Daca voi beneficia de acest concediu va fi afectat indemniatia pe parcursul celor 2 ani sau indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si job part-time puiutza puiutza Buna ziua! Sunt Alina M. si sunt as. medical. Lucrez din 2009 la un loc de munca cu 8h/zi. Sunt insarcinata in 27 sapt acum, iar din 14.05.2015 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal alexia23 alexia23 Buna ziua! Am o intrebare referitoare la acordarea concediului maternal. As vrea sa stiu daca el se poate acorda inca din primele saptamani de sarcina, ... (vezi toată discuția)