avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... granituire
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

granituire

buna ziua,ce se intampla daca am construit o casa cu autorizatie de constructie si toate actele in regula pe un teren pe care topometristul l-a identificat cu coordonatele din cadastru si in urma unui proces de granituire in expertiza judiciara expertul recunoaste ca suntem amplasati conform coordonatelor din cadastru dar ca dupa parerea lui linia de granita ar trebui sa fie undeva la trei metri adica sub casa. Judecatorul a admis aceasta linie de granita desi am pus obiectii la expertiza expertul s-a folosit de o coordonata la masuratori care era la polul opus( 180 de grade ) si a mentionat ca nu este obligat sa tina cont de toata documentatia care a stat la baza dezmembrarii .Mentionez ca reclamantul are lipsa acei trei metri dar i-a ocupat abuziv primaria care a largit strada si a amenajat-o cu piscoturi dar care chemata fiind in proces s-a sustras de la explicatii mentionand ca nu detine informatii despre acea strada.Am cerut expertiza la acea strada dar ni s-a spus ca nu exista documentatie.In continuare daca respect linia respectiva de granita va trebui sa demolez casa?Ce se va intampla cu lipsa mea de teren ptr. ca eu nu am excedent de teren iar in partea in care ar trebui sa ma mut este alta casa intabulata.Judecatorul va da o solutie sau trebuie sa solicit eu?Inca am dreptul la apel timp de 30 de zile.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: deac sorina , utilizator 10:08, 18 Octombrie 2018
Exista sau nu o hotarare a instantei ?
da,a stabilit linia de granita sub casa mea, in rest a respins tot inclusiv cererea de demolare a reclamantului.Acesta ma va soma probabil sa respect granita .
Daca instanta a respins cererea de demolare a reclamantului si a stabilit granita sub casa dvs. cererea de respectare a granitei de catre vecin (unde o va cere ?!) poate fi inutila.
se da despagubire la pretul de circulatie,adica parata va trebui sa cumpere a doua oara acel teren .
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
deac sorina, utilizator
Presupun ca este vorba de o hotarare definitiva a instantei (caz in care trebuie aplicata), nu doar o dorinta a reclamantului.

Alte discuții în legătură

Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se ceara crearea unui plan parcelar general la intabularea unui teren? raduflor2002 raduflor2002 Buna ziua Am cumparat un teren in 2012 pe care s-a construit o casa, cu toate actele legale, inclusiv ridicarea topografica, intabularea terenului, etc. ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - granituire - partile detin mai mult teren decat in acte marturie marturie Sunt reclamant, (fara aparator) intr-un proces civil cu capetele de cerere: - granituire, - retrocedare teren ocupat de peretele unei magazii, - obligatia ... (vezi toată discuția)