Buna ziua,
In 2018 se poate achita rectroactiv asigurarea de sanatate in sistemul public?
Pe scurt, am lucrat in Germania cu contract pe o perioada de o luna. Angajatorul mi-a facut asigurare, conform legislatiei germane, insa cand am plecat "a uitat" sa imi inchida si asigurarea. La vremea respectiva nestiind ca acest lucru trebuie sa il fac eu. Am revenit in Romania, m-am reangajat. Si am inchis asigurarea. Insa au trecut 13 zile in care asigurarea a fost activa, respectiv ultima zi de munca in Germania si prima zi de munca in Romania. Am o scrisoare din partea firmei de asigurare din Germania ca in perioada in care nu am lucrat nicaieri (13 zile) trebuie sa platesc firmei de asigurari o anumita suma de bani, eu nefiind nici macar pe teritoriul Germaniei. Intrebarea este daca pot plati retroactiv asigurarea de santate in sistemul public din Romania, pentru perioada aceia ( August-Septembrie 2017). Si tot o data aceasta asigurare sa apara ca si activa pentru a putea solicita formularul european E104.
Va multumesc
Formular e 104
Liviu P
Buna ziua,
Soacra mea pensionara a muncit mai mult de 35 de ani in Romania. Avand o problema grava de boala, am luat-o sa stea la noi in Germania. Detine ... (vezi toată discuția)
Completare vechime
portumo
Am lucrat 5 ani si 3 luni cu contract de munca permanent cu firma PORTUMO din portugalia insa activitatea s-a desfasurat in Libya cu subsidiarul din Tripoli.In ... (vezi toată discuția)