Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentare permis

La controlul efectuat de politia circulatie initial nu am gasit permisul si talonul,politistul a plecat sa ma verifice in baza de date timp in care a venit colegul lui si mi-a pus fiola cu rezultat 0, gasisem talonul si l- am dat colegului care a plecat si mi-a zis sa nu parasesc masina,intrebtimp am gasit si permisul care era cazut intre scaune,cand s- a intors primul politist i-am inmanat permisul dar mi-a zis ca e prea tarziu ca a scris procesul verbal,m-a pus sa mentionez in pv ca am gasit si permisul si a zis ca pot contesta in instanta.Deci ce sa fac? Sa contest? Am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: tony1968 , utilizator 17:39, 12 Iulie 2018
Alegerea de a contesta sau nu, tine de "convingerea pe care o aveti", referitoare la intentia reala pe care ati avut-o la momentul constatarii si aplicarii contraventiei.
nu prea am inteles, eu cred ca nu pot fi acuzat ca nu am avut permisul la mine din moment ce l-am prezentat ulterior
am castigat in instanta anularea pv si schimbarea din amenda in avertisment,instanta a motivat ca e prea mare amenda pt fapta savarsita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte. Am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal + 2 dovezi intocmite gresit si talon retinut al altui auto alexCta alexCta Buna ziua, vin si eu cu intrebari pe la voi dar si o stire bomba. :frantic: Nu prea gasesc ce e de facut in cazul meu si am nevoie de indrumarea voastra. ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces -verbal rutier miron dumitru miron dumitru Buna,va rog frumos sa-mi raspundeti daca pot contesta partial un Pv sau numai un articol din pv? Iata despre ce este vorba.in urma cu 2 zile la iesirea din ... (vezi toată discuția)