avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuzul politistului de a lasa procesul verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ?

Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte.
Am cerut agentului sa scriu in rubrica mentiuni a procesului verbal,ce am de mentionat. Acesta insa m-a refuzat spunandu-mi sa-i dictez ca scrie el.
Datorita faptului ca nu m-a lasat sa scriu personal in rubrica mentiuni si pentru ca nu am recunoscut fapta,am refuzat sa semnez procesul verbal.
Agentul a oprit o autoutilitara, a venit cu soferul acesteia langa masina mea si m-a intrebat daca vreau sa semnez procesul verbal sau nu, indicandu-mi sa raspund cu da sau nu. Eu am tacut fara sa dau nici un raspuns. Agentul mi-a lasat dovada de 15 zile de circulatie, talonul masinii si a plecat fara sa-mi dea procesul verbal de contraventie intocmit.
In aceasta situatie eu nu inteleg ce pot sa fac ? Daca PV-ul nu ajunge prin posta in 15 zile inseamna ca eu nu mai pot sa conduc pentru ca expira dovada ? Daca nu mai ajunge niciodata PV-ul la mine eu nu mai pot sa conduc niciodata pentru ca nu am nici cum sa-l contest sau sa platesc amenda ?
E un abuz al politistului faptul ca nu ti se da voie sa scri personal in PV la rubrica mentiuni ?
E un abuz al politistului faptul ca nu mi s-a inmanat copia procesului verbal ?
Ce pot sa fac ?
Mentionez ca nu am vorbit urat politistilor sau sa-i sfidez in vreun fel. Insa dansii au considerat faptul ca nu doresc sa semnez o ofensa si o sfidare la adresa lor. Ca atare m-au amenintat ca-mi retin permisul pe 60 de zile ( in conditiile in care era deja completat si incheiat procesul verbal - am numarul si seria pe dovada de circulatie) si ca o sa umblu dupa ei rugandu-i sa-mi dea procesul verbal.
La toata aceasta intamplare a asistat si o colega de serviciu care se afla pe scaunul din dreapta al autoturismului meu - ma poate ajuta ca martor ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2016
euprotopopescu69, utilizator
Cel mai recent răspuns: euprotopopescu69 , utilizator 11:27, 1 Octombrie 2016
Mentiunile sunt trecute in procesul verbal de catre politist. Dvs. nu aveati dreptul sa scrieti in acel PV. De asemenea, semnarea procesului verbal reprezinta luarea la cunostinta si nu echivaleaza cu acceptarea celor constatate de politist. Prin urmare era bine sa il semnati si daca ulterior doreati il puteati contesta. Acum va trebui sa asteptati comunicarea lui prin posta.
Exista mentionat intr-un articol de lege ca numai politistul are dreptul sa scrie in rubrica mentiuni ? Sa inteleg ca poate sa scrie in acea rubrica ce doreste el, mai ales ca procesul verbal nu l-am vazut si nu mi-a inmanat o copie. Mie asta-mi suna cam a incalcarea dreptului la aparare. Dupa cate deduc din ce spuneti dumneavoastra, daca nu am semnat procesul verbal insemna ca nu-l mai pot contesta ? Daca eu contest in instanta procesul verbal, pana la a proba politistii cu dovezi ca sunt vinovat de comiterea acelei contraventii se prezuma ca sunt nevinovat sau nu ? OK am sa astept sa primesc PV-ul prin posta insa intrebarile raman valabile: Daca PV-ul nu ajunge prin posta in 15 zile inseamna ca eu nu mai pot sa conduc pentru ca expira dovada ? Daca nu mai ajunge niciodata PV-ul la mine eu nu mai pot sa conduc niciodata pentru ca nu am nici cum sa-l contest sau sa platesc amenda ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2016
euprotopopescu69, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, pv incomplet citizen333 citizen333 Buna ziua! Recent mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate. Problema este ca domnul agent nu a prea avut chef de discutii cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa mentiunilor in procesul verbal sau mentiuni indescifrabile simona stana simona stana Buna seara Am o problema si as dori si parerea dv.In 03.09.2009,prietenul meu,conducand in directia Timisoara din directia Arad,inainte de a intra in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)