avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal + 2 dovezi intocmite gresit si talon ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal + 2 dovezi intocmite gresit si talon retinut al altui auto

Buna ziua, vin si eu cu intrebari pe la voi dar si o stire bomba. :frantic:
Nu prea gasesc ce e de facut in cazul meu si am nevoie de indrumarea voastra. Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere deoarece am virat stanga incalcand astfel marcajul longitudinal continu dublu. La cerinta politistului am prezentat actele auto insa acest auto este un Audi inmatriculat in Bulgaria si nu am avut la indemana sa ii prezint decat procura, talonul, permisul si buletinul meu. Politistul a intocmit proces verbal pentru marcajul longitudinal si pentru ca nu am putut face dovada asigurarii rca ( carte verde ). M`a pus sa scot numerele de pe masina sa le dau si mi`a retinut talonul plus o amenda de 1810 ron.
Acum incepe bomba :frantic:
Talonul pe care l`am inmanat politistului era de la o Toyota fiind tot in prop mea si ambele de Bulgaria. Politistul a gresit astfel trecand Audi cu nr inmatric al Tyotei si in proces verbal si in dovada de retinere a placutelor si in dovada de retinere talon.
A plecat cu talonul de la Toyota si placutele de la Audi. Ok... am fost la ei cu dovada asigurarii de la Toyota deoarece aveam nevoie urgenta de talon insa nu l`am primit si nici numerele de la Audi pentru ca nu aveam dovada asigurarii acestuia. Au incercat un troc sa imi ofere talon pe talon si poate si numerele daca fac dovada asigurarii la Audi dar asta dupa ce am asteptat o groaza pana mi`a venit randul apoi inca ceva timp pana a venit si politistul ce a produs greseala "sa ne intelegem" dupa cum a zis agentul de la ghiseu sa il astept in sala de la tamponari. Politistul in cauza a aparut s`a enervat cand am intrebat daca am nevoie de avocat si mi`a aruncat inapoi documentele insa nu am plecat si am mers iar la ghiseu de informatii iar.....nu au nici o solutie in favoarea mea ...una ramasese ca el sa vorbeasca cu un coleg si sa modifice procesul verbal ori sa vin cu asigurarea de la Audi si se rezolva tot. Cert e ca Audi este 100% asigurat undeva insa am pierdut pe buna dreptate cartea verde iar de dovada platii habar nu am de ea, nu am masina de un an...prin iunie 2015 face anul si chiar am facut in Bulgaria si inmatricularea si asig si itp si tot ce trebuia in momentul cand am cumparat`o.
Voi vedeti vre`o solutie aici ? Stiu ca contestarea procesului anuleaza amenda insa politistul zice ca se va intocmi altul apoi..nu inteleg de ce...insa in ce dovada legala imi elibereaza ei acum ce au sa imi dea ?!?
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
alexCta, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexCta , utilizator 17:43, 14 Decembrie 2014
O solutie am rapida, sa aflu raspunsul lor, imi fac un set de nr pt Audi si luni am si talonul de la Toyota pt ca merg in Bulgaria si scot altul cu cartea mare...si apoi ii caut eu pe ei prin oras ca`s de gasit...la acelasi loc de mamaliga zi de zi
O solutie si mai rapida era sa le fi prezentat actele pe care trebuia sa le prezentati si sa aveti la D-voastra asigurarea masinii cu care circulati.
multumesc, inca astept o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut - fara drept de circulatie Vlad211 Vlad211 Salutare ! Am si eu o mica mare problema.... Acuma aproximativ 3 luni de zile mai exact de ziua politiei data 25.04.2014 ora 1:30 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere sandru72 sandru72 Buna ziua varog sa ma ajutati cu un raspuns. Suspendarea permisului de conducere pe 90 zile fara drept de a conduce adica dovada .autovehicolul este ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui autovehicul de la fisc. help dragosica dragosica am avut o dacie care in urma unui accident a fost dezmembrata si vanduta fara forme legale. Ca acte mai am de la ea decat CIV ul. Are toate impozitele platite. ... (vezi toată discuția)