In orasul meu natal, municipiu de judet, circula masini de publicitate scazanad nivelul de trai considerabil prin poluarea sonora pe care o produc.
Cand am sesizat asta primarului conform art 68 – (1) alineat i) din Legea Administratiei Publice sau fisa postului sau:
i) asigura ordinea publica si linistea locuitorilor, prin intermediul politiei, jandarmeriei, gardienilor publici, pompierilor si unitatilor de protectie civila, care au obligatia sa raspunda solicitarilor sale, în conditiile legii;
,mi-a transmis ca e hotararea consiliului local. Cum pot ataca aceasta decizie, s-o anulez si sa-mi plateasca daune pentru nervii tociti de ani de zile, zi de zi, de dimineata pana seara, asistand la masini de publicitate cu megafoane prin fata blocului. Mentionez ca intr-adevar, e ceva local, acum locuiesc in Bucuresti si n-am vazut asa ceva. Se intelege, fiindca in municipiul cu pricina, singurul partid care are sediu din cate stiu este PSD. La al icsulea congres. PSD-ul reales... Primarul DB dealtfel, asista cu toata statura lui la sifonarea fondurilor publice si externe, fiind si judetul unui mare baron local. Deasemenea e municipiul nuntilor italiano-rumene care se desfasoara in masini ce se plimba efectiv de dimineata pana seara cu mana infipta in claxon, cauzand un vacarm ingrozitor. Ajutati-ma cu un sfat cum salvez acest oras de calamitatea cu rasunet a acestui primar, sau cu ajutorul institutiilor abilitate de drept a rezolva aceste probleme.
Oricum nu m-au bagat in seama nici acum cativa ani cand am depus sesizarea la primarie in necunostinta de cauza. M-au anuntat ca asta e hotararea consiliului local dar este in contradictie cu primarul si atributiile sale (nu ca i-ar pasa). Asta nu ma va opri sa incerc odata ce am stiinta necesara. Pot sa-si vada de interesele lor politice si cu o decizie a consiliului local anulata si cu niste sanctiuni la activ. Macar sa demonstrez ca primarul nu-si respecta fisa postului si sa fie sanctionat.
Au atasat o patrula la nuntasii claxonisti pentru o dupa-amiaza, in ziua cand i-am sunat de vreo 3 ori sa-i scoata din strada (stiu ca exista o lege care iti interzice sa claxonezi aiurea dar nu stiu care). In cel mai fericit caz amenda a devenit o traditie a nuntasilor, ca furatul miresei.
din pacate in toate orasele exista aceasta situatie.
In Bucuresti sunt de un an si jumatate, am vazut o singura masina publicitara (dar nu-mi amintesc daca avea megafon sau il folosea) si un singur convoi de nunta, care nu claxona.
Spor de arma
Danyella_tm
Buna seara,
Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ?
Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)