avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de arma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de arma

Buna seara,

Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ?
Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor Publici timp de 10 ani, apoi gardienii s-au "desfiintat" si au fost transformati in directia de paza si ordine din cadrul Consiliului judetean al municipiului respectiv ( deci bugetar ). Persoana in cauza nu si-a schimbat locul de munca si astfel a acumulat pana in prezent o vechime de 20 de ani, tot la directia de paza. In tot acest timp a avut in dotare armament, iar in prezent ocupa si o functie de conducere.
Are dreptul legal sa primeasca lunar un spor de arma ( asa cum era inainte de reducerea salariilor bugetarilor )? Daca da, care este procentul acestuia ? Ce lege precizeaza daca se mai acorda sau nu acel spor ?
Dar sporul de conducere ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:05, 4 Iunie 2011
Este o problema administrativa veche, este de ajuns avizul psihologic actualizat. Restul tine de Medicina Muncii,.. Daca aveti timp face-ti cereri restului institutiilor obligandui la un raspuns legal.
Sa nu ne imbatam cu apa rece...toate sporurile care se pot acorda bugetarilor sunt cele cuprinse in legea 284/2010 si zau ca nu am vazut asa ceva pentru personalul din subordinea Consiliilor judetene. Inainte de anul 2009 exista posibilitatea introducerii in contractele colective de munca la nivel de unitate a unor sporuri neprevazute in legi...la libera negociere a partilor. Legea 330/2009 a introdus o parte din aceste sporuri in salariul de baza (mai bine zis a oferit aceasta portita...unii au prins-o, altii nu), cum ar fi: spor de fidelitate, de confidentialitate, de dispozitiv, etc. Din 2009 nu s-au mai putut negocia drepturi salariale prin ccm, iar din 2010 nu s-au mai putut negocia nici cele in natura...asa ca am cam ramas la mila Guvernului.
Oricum, din cate stiu eu, gardienii publici au devenit, din 2005, politisti comunitari, actualmente politisti locali. Ori, politiei comunitare/locale i se acorda ca "spor special" un 7,5% in plus la salariu de baza (3 clase de salarizare suplimentare) conform legii 284/2010, nimic mai mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii unice Hobitzi Hobitzi Imi poate da cineva un link catre legea salarizarii valabila?Am gasit cel putin trei variante,proiect,din 2009,nr.284 din 2010...etc (vezi toată discuția)
Spor armament ladyDi1970 ladyDi1970 Va rog frumos să-mi spuneți care este HG-ul prin care se acordă sporul de armament al serviciilor de paza si protectie. Multumesc anticipat pentru răspuns! (vezi toată discuția)