Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Buna ziua!
Am 53 de ani, sunt inca i28 de ani si 8 luni in campul muncii din care 19 ani si 6 luni in Grupa II cu 70%. As vrea sa stiu cand as putea iesi la pensie pentru limita de varsta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:27, 21 Octombrie 2009
Stagiul complet de cotizare =30 ani
Varsta standard de pensionare =62 ani

Cu reducere pt.grupa a 2 a:
Stagiul de cotizare: 30 ani
Virsta de pensionare: 58 ani
Varsta standard de pensionare in cazul dvs. conform legislatiei in vigoare este de 60 de ani; stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar stagiul minim de 15 ani.

Pentru activitatea desfasurata in grupa II de munca in procent de 70% aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani si 6 luni. Prin urmare, de pensie pentru limita de varsta puteti beneficia la 57 ani si 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot depune dosarul pentru pensie? bulai.ironim bulai.ironim Ma numesc Bulai Ironim. Sunt nascut in 09.05.1952. Am lucrat in Brasov dupa cum urmeaza: Am lucrat ca lacatus din 15.04.1969-2004 la aceeasi intreprindere. ... (vezi toată discuția)
Cand ies la pensie tomozeiu iulian tomozeiu iulian data nasteri 1953 15 februarie30 de ani vechime grupa a 2-a (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)