Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie ce inseamna urmatorul alineat din codul muncii: "fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata".
adica pentru orele de noapte (lucrate in intervalul 22 -6) se va acorda un procent de 15% din salariul de baza.
Adica(sub forma de exemplu):
salar de baza 600 lei,
ore noapte efectuate intr o luna = 50,
200 lei in plus la salariu
Se calculeaza care este salariul de baza/ora, si se adauga la salariu suma rezultata din:
- salariul de baza/ora x 15% x nr. de ore lucrate in intervalul orelor 22-6 intr-o luna
In CCMUN, la art. 41 lit e) spune ca se adauga 25% din salariul de baza, spor de noapte.
1. Cred ca userul se referea la art.123 din Codul muncii:
Art. 123. - Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata.
2. Adica, in cazul muncii de noapte, fie se lucreaza numai 7 ore si se platesc 8 ore fie se acorda sporu de ore de noapte.
3. Asa cum spune si colegul meu @pneagu, sporul de ore de noapte este de 25%, in baza CCMUNN pe anii 2007-2010, art.41(3) lit.d).
Orele de noapte se calculeaza ca si ore suplimentare normale + un spor de 25 % , deci dublu + 25%.
Ex: sal de baza 600 ron, ore suplim de noapte : 6 ore in luna sept
sal baza/176 ore = 3.41 lei /ora normala
3.41 +125% = 7.67 ron per ora de noapte.
Consider ca raspunsul complet ar fi asta, altfel ajungem sa platim un om care a lucrat 1 ora de noapte cu doar 25 % din tariful cu care il platim daca ar fi lucrat 1 ora in cursul zilei. Si in plus este ora suplimentara de noapte......
Ore noapte
mnd
Buna ziua,
Inca o problema :sorry:, daca durata programului de noapte este de 8 ore, angajatorul este obligat sa acorde un spor de 25% din salariul de baza, ... (vezi toată discuția)