avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bloc cu termo si centrale de apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bloc cu termo si centrale de apartamente

La noi in bloc din 20 apartamente 15 s-au debransat si si-au montat centrale de apartament.Cele 5 persoane ramase pe termoficare avem facturi mari la energia termica deoarece vecinii care si-au montat centrale nu platesc deloc diferente ca la alte blocuri pe motiv a spus administrator in raspuns scris caci sa facut redimensionarea sistemului iar coloanele vecinilor au fost sistata furnizarea caldurii .
Este legal asa ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 13:27, 24 Februarie 2018
Chiar daca o parte dintre vecini au renuntat la sistemul centralizat alimentare apa calda/
caldura,dar au mai ramas locatari bransati la sistemul centralizat de alimentare in sistem centralizat,tuturor le revine obligatia sa achite lunar c/v parti comune
Cei cu centrale vor plati numai partile comune....adica coloanele ,caloriferul de pe scara,daca exista,si subsolul.
Cum se determina c/v caldura parti comune adica coloanele ,caloriferul de pe scara,si subsolul, conform carui altgoritm?
@gambette,
Pe aceasta tem au mai fost date cateva sute de raspunsuri.
In cateva cuvinte: trebuie facuta o inventariere a tuturor elementelor de incalzire, in apartamente si pe partile comune. Sunt firme specializate care fac aceasta treaba.
In final se face o determinare in procente - cat pentru cei inca racordati la sistemul centralizat, cat pentru ...parti comune adica coloanele ,caloriferul de pe scara,si subsolul,...
Se bat in cuie rezultatele, iar com. ex. emite o decizie in acest sens care va fi afisata la avizier. Administratorul lucreaza la repartizarea costurilor cu energia termica, cu aceasta decizie.
Daca vreti sa ma verificati, dati o cautare, aici pe forum si o sa vedeti cum au mai procedat si altii.
Succes!
Am inteles ,va multumesc frumos pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Asociatia proprietari nu a facut demersurile legale dupa montarea centralelor de apartament MihaiCostisor MihaiCostisor Buna ziua.Parintii mei au o problema legata de incalzirea locuintei.Ei sunt racordati la sistemul vechi de caldura,iarna aceasta au ramas singuri pe scara fara ... (vezi toată discuția)