avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... regularizare consum de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

regularizare consum de apa

conform legi ,ptr repartizarea cheltuielilor de apa rece ,este nevoie de un regulament
conform acestui regulament se mentioneaza ,cum .cand ,se depun indecsi ,apometrelor individuale si la ce perioada se face regularizarea .
intrebare
este obligatoriu ca in acest regulament sa se mentionezeo perioda la care se face regularizarea sau
ramane la aprecierea administratorului si a conduceri asociatiei la ce perioada citeste apometrele ( 2 luni , 6 luni , 1 an , 10 ani sau niciodata )?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:10, 14 Februarie 2018
Reprezentantii asociatiei impreuna cu furnizorii de utilitati decid data citire index consum individual
Comitetul executiv decide periodicitatea verificarii corectitudinii indexilor comunicati individual
Pe furnizorii de utilitatii nu ii intereseaza data citirii indexului individual de catre proprietari, este o problema interna a asociatiei cand stabileste perioada. Bineinteles ca o coreleaza cu data citirii contorului de bransament dar data cititii nu o stabilesc impreuna cu furnizorul.
Furnizorul furnizeaza o utilitate (apa, gaz, energie) care trebuie platita de client, asociatia de proprietari. In ce conditii asociatia stabileste citirea contoarelor individuale (perioada, data), cum se repartizeaza cheltuielile individuale, nu il intereseaza pe furnizor.
inteleg ca fiecare asociatie poate sa isi faca regulament dupa cum doreste .
in aceste conditii in regulament ,
daca nu se specifica perioada citiri apometrlor ,este legal acest regulament ?
ma gandesc ca din cand in cand este necesar sa se si verifice si sa se citeasca apometrele
cred ca nu este suficienta doar buna credinta a propietarilor
HG 1588/2007
Art. 40. - (1) Dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în actele normative în vigoare cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apă sau încălzire, atunci repartizarea acestor utilităţi se stabileşte prin decizie a comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, printr-un regulament propriu care trebuie să cuprindă prevederi cu privire la modul de citire, de calcul şi de repartizare a contravalorii consumurilor respective.

(2) Dacă toate proprietăţile individuale din condominiu au sisteme proprii de înregistrare a consumurilor, asociaţia de proprietari poate stabili modul de plată a cheltuielilor pe bază de convenţie cu caracter individual, considerat ca un serviciu suplimentar, diferit de contractul de furnizare a serviciului, încheiat cu furnizorul serviciului, cu acordul tuturor beneficiarilor serviciului respectiv. In toate cazurile, plata consumurilor proprii nu scuteşte niciun proprietar de la plata contribuţiei la cheltuielile comune.
va rog ,puteti sa detaliati punctul 2

Alte discuții în legătură

Refuz asociatie regularizare consum apa a89 a89 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este legala instituirea prin hotararea asociatiei de proprietari a imposibilitatii de a realiza regularizarea ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pe apartamente a cheltuielilor pentru apa calda/rece margancostel margancostel Este vorba de modul de repartizare pe apartamente (toate prevazute cu apometre individuale) a contravalorii diferentei dintre volumul de apa inregistrat de ... (vezi toată discuția)
Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)