avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autorizatie in constructii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Autorizatie in constructii

Buna ziua, Domiciliez in Bucuresti intr-o zona cu statutul de "protejata". In imobil (parter + 1et) mai domiciliaza 4 familii. Nu suntem asociatie de proprietaari. De niste ani solicit locatarilor sa inlocuim acoperisul. Stau la etaj. in ultima perioada, in holul mare (comun cu 2 familii - de la parter si familia mea etaj, in caz de precipitatii era udat marcant podeaua. Am crezut ca voi lamuri situatia cu locatarii si vom gasi solutii. Pana una alta, am amplasat vase in locurile unde curgea apa. Nu am reusit sa gasim o solutie comuna. Am chemat o firma si peste acoperisul vechi (tabla) s-a fixat unul nou (tot din tabla noua). Nu am schimbat arhitectonica acoperisului. Unul din locatari m-a denuntat ca prin aceasta lucrare am tulburat linistea locatarilor si faptul ca nu am autorizatie. Deocamdata a descins la fata locului politia in constructii. A facut fotografii, constatari si a intocmit un proces verbal. Am fost la Primaria Municipiului Bucuresti sa solicit autorizatie. Dosarul intocmit in acest scop a fost inregistrat. Insa, mi s-a spus ca nu pot obtine autorizatie pana nu se termina procesul penal, in instanta. Exista totusi un demers sa obtin totusi o autorizatie? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Denis Lazar, utilizator
Nu am inteles clar, care este obiectul dosarului penal sau mai bine zis daca exista un dosar penal?
Daca da, in ce stadiu este procesul penal? (va intreb pentru ca legea constructiilor stipuleaza ca, se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor: a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora și materialele din care sunt executate) Daca insa vorbim despre o cladire monument istoric, este o problema. In principiu, procurorul sau instanța de judecată poate dispune, din oficiu sau la cerere, oprirea temporară a executării lucrărilor, pe tot parcursul procesului penal, deci cu atat mai mult emiterea si eliberarea unei autorizatii de construire. Insa este important de stiut cum a motivat primaria refuzul acordarii autorizatiei. In fine, cred ca, mai mult decat un sfat primit pe forum, v-ar ajuta o consultatie juridica din partea unui avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Am schimbat ondulin ul de pe acoperișul balconului cu tabla ... Championss Championss Am schimbat ondulin ul de pe acoperișul balconului cu tabla și de la primărie am primit somație sa revin la ondulin ca asa este în proiect. Este corect ... (vezi toată discuția)