avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie constructie gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie constructie gard

Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:56, 24 Mai 2013
DA, autorizatie de constructie, daca acolo nu exista un gard care ar necesita doar reparatii.
Dar ...in practica mai sunt si scapari cu privire la aceasta obligatie, in functie de situatii ...
Orice constructie care nu presupune fundatie de beton, nu are nevoie de autorizatie de constructie. Asa ca puteti face gardul din lemn sau tabla, atata timp cat nu turnati un toclu de beton.
Legea constructiilor spune ca:
Art. 3 (1) Construcţiile civile, industriale, agricole, cele pentru susţinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor, pentru:
.......
d) împrejmuiri şi mobilier urban, amenajări de spaţii verzi, parcuri, locuri de joacă şi agrement, pieţe şi alte lucrări
...............

NU spune nimic de fundatii de beton sau altceva in acest sens.

Cat priveste reparatiile, se scrie in lege ca:
Art. 11 (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate
; ............
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmuire teren fara autorizatie de constructie cpypst cpypst Doresc sa imprejmuiesc (provizoriu) un teren pe care tocmai l-am achizitionat, astfel incat sa delimitez limitele proprietatii si sa previn accesul din ... (vezi toată discuția)
Doresc sa construiesc un gard iar vecinul nu este de acord. Jhony696 Jhony696 Doresc sa construiesc un gard in spatele casei dar vecinul nu este de acord. Ce se poate face in acest caz? (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)