avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla

Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 18:39, 28 Martie 2018
Pentru inlocuire aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata in conditiile in care inlocuirea tiglei cu tabla presupune schimbarea solutiei tehnice a acoperisului.
In baza proiectului se solicita autorizatie de ctie. de la primarie pentru demolare si reconstructie. Trebuie sa angajati un diriginte de santier pentru supravegherea ucrarilor si la final sa efectuatie receptia lucrarilor.
Costurile autorizatiei sunt stabilite la nivelul primariei localitatii unde se gaseste locuinta dvs.
Pentru inceperea lucrarilor de demolare-reconstructie aveti nevoie de avizul Inspectoratului de stat in ctii.
Legea 50/1991
Art. 3
(1) Construcţiile civile, industriale, agricole, cele pentru susţinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor, pentru:
a) lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel, precum şi a instalaţiilor aferente acestora, cu excepţia celor prevăzute la art. 11;
[...]
Art. 11
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire acoperis azbociment Diana D0707 Diana D0707 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi demersul legal pentru inlocuirea placilor de azbociment de pe un acoperis? Dupa inlocuire, unde ar trebui predate ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Renovare locuinta maryag maryag daca cineva doreste sa renoveze o locuinta ,mai exact schimba acoperisul care este foarte deteriorat,are nevoie de proiect daca in locul tiglei va pune alt ... (vezi toată discuția)