avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in prima luna de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in prima luna de angajare

Buna seara, pe 09.01.2018 m-am angajat la o companie. Pe 07.02.2017 am intrat in concediu ingrijire copil pentru 10 zile. Eu anul asta am iesit din crestere copil. Specific ca nu am reluat activitatea in aceasi companie dinainte de Ccc. Cum o sa se calculeze concediu?
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Alexandra c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 19 Februarie 2018
Trebuie sa-i duceti angajatorului , adeverinta de la AJPIS cu perioada CCC si indemnizatia primita.

OUG 158/2005
art. 10
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B, baza de calcul al indemnizațiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
....
4) În situația în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1)-(3), se constituie baza de calcul al indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 8 alin. (2), veniturile care se iau în considerare sunt:
....
c) indemnizațiile de care au beneficiat asigurații, prevăzute la art. 8 alin. (2) lit. d).


art. 8 alin. (2) lit. d) : a beneficiat de indemnizație lunară pe perioada concediului de acomodare, potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, republicată, de indemnizație pentru creșterea copilului potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu medical boctavian boctavian o persoana reincepe serviciul dupa ce a stat un an in crestere copil, iar in prima luna de munca se imbolnaveste si isi ia concediu medical. Care este baza de ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie concediu medical daniela.ilea daniela.ilea in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere copil ,care este baza de calcul care se ia pentru calculul concediului medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil bolnav nicoletacarutasu nicoletacarutasu In data de 20 august 2012 am finalizat concediul de crestere si ingrijire copil iar azi ma vad nevoita sa apelez la cinci zile de concediu ingrijire copil ... (vezi toată discuția)