avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Numele meu este Eugenia David si sunt casatorita. In ultimul timp am avut niste probleme cu sotul si din acest motiv el a fugit cu o alta femeie. El nu mi-a cerut divortul si imi doresc sa salvez aceasta casnicia in ciuda situatiei. Intrebarea mea este: sotul meu poate cere divort fara actul original de casatorie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:21, 19 Februarie 2018
Divortul poate fi solicitat de catre oricare dintre soti, indiferent la cine se afla actul de casatorie
Oricare dintre cei doi soti poate inainta actiune pentru desfacerea casatoriei, iar partea care detine originalul vreunui inscris, poate fi obligata de instanta sa-l depuna. In plus, sotul poate solicita un duplicat al certificatului de casatorie.
care sunt actele necesare unui divort?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copia actului de identitate, certificatul de casatorie, certificate de nastere pentru minori (evident cand exista minori rezultati din casatorie). In functie de specificul/motivul divortului pot fi depuse si alte acte considerate a fi relevante in vederea solutionarii cererii de divort
as putea sa solicit duplicatul certificatului de casatorie fara sot?

Alte discuții în legătură

Pot divorta fara certificat de casatorie? cosmi24 cosmi24 buna ziua...problema mea este k vreau sa divortez doar ca nu am certificatul de casatorie in original ci doar o copie...certificatul de casatorie mi l-a rupt ... (vezi toată discuția)
Nu am acte sa divortez ContSters136391 ContSters136391 Buna ziua, Sotul meu a ascuns toate actele noastre (certificat casatorie, certificat nastere copil, etc). Vreau sa bag divort dar nu pot din acest motiv. ... (vezi toată discuția)
Divort lucky65 lucky65 cine poate inainta actele de divort (vezi toată discuția)