avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Caz de discriminare?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Caz de discriminare?

Buna ziua,
am vazut(pe site la ISMB) ca la unul dintre liceele la care se organizeaza admitere in clasa a 5-a vor avea o clasa de germana intensiv. Am sunat la liceu de nshpe ori si mi-au zis sa revin pentru informatii "saptamana viitoare" , ultima oara mi-au zis ca anunta ei prin aprilie. Le-am zis ca as vrea sa stiu daca e singura clasa (anul trecut au avut doar o clasa), macar sa ne reconsideram optiunile spre alt liceu - copilul meu nu stie germana.
Problema e ca liceul nu e bilingv, e de informatica. Le-am zis ca nu e corect fata de copiii care doresc sa mearga acolo pentru a studia informatica sa le fie ingradit accesul pentru ca nu stiu germana. Sunt copii (nu al meu, dar nu asta e esential) care anul asta fiind clasa 4-a participa la olimpiada de informatica de a 5-a.
Mi se pare ciudat sa alegi un test la germana in conditiile in care cam in toate scolile se studiaza engleza.
Am vreo sansa daca ma plang la CNCD?

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 11:19, 21 Februarie 2018
Teoretic da, se poate formula o strategie in acest sens. Practic este mai greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator autorizat Carmen Viorica Pop Carmen Viorica Pop Buna ziua/seara tuturor, Am gasit foarte interesante discutiile de pe acest forum referitoare la autorizatia de traducator autorizat dar pe mine nu m-a ajutat ... (vezi toată discuția)
Educatie - inscriere la liceu - drepturi elev ikasve ikasve Buna ziua, In calitate de parinte ma confrunt cu urmatoarea problema: dupa evaluarea nationala baiatul poate sa intre la aceeasi unitate de invatamant ... (vezi toată discuția)
Repetent cu sn-uri flor1n001 flor1n001 Buna ziua, Sunt elev in cls a 12 a la un liceu din Galati si in familia mea sunt o multime de probleme financiare.Am luat hotararea sa ma duc sa muncesc si ... (vezi toată discuția)