avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi daca nu mai sunt angajat ale angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi daca nu mai sunt angajat ale angajatorului

Mai am dreptul conform articolului urmator sa cer aceste drepturi daca nu mai sunt angajat?:

CAP. III
Raspunderea patrimoniala

ART. 269
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
-------------
Alin. (1) al art. 269 a fost modificat de art. I din LEGEA nr. 237 din 12 iulie 2007, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 497 din 25 iulie 2007.

Respectiv mai am dreptul sa depun referat despre un coleg dupa ce nu mai sunt angajat?

Daca colegii sunt in cercetare penala in legatura cu ce-ar fi continut referatul, si angajatorul este notificat, nu ar trebui sa initieze la modul moral o anchetare disciplinara deoarece contravin Regulamentului Intern?

ART. 52
c) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:10, 25 Octombrie 2009
Pentru prejudiciul suferit ca urmare a desfasurarii muncii la angjator puteti solicita despagubiri in termen de 3 ani de la data la care s-a nascut dreptul la actiune. cIt priveste sesizarea fostului angajator acesta poate sau nu sa tina seama de aspectele semnalate de dv.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, inca o intrebare, in timpul suspendarii disciplinare prelabile, mie mi se parea ca inca mai sunt angajat, din moment ce rolul suspendarii e aflarea vinovatiei si presupune prezumtia la nevinovatie. De fapt am si intrebat daca pot depun referat, insa comisia mi-a spus ca nu mai sunt angajat si nu pot face referat.
Nu ma blamez, stiam ca e o cacialma, asta e una din intrebarile care le-am pus lor ca sa fiu 100% sigur. Chiar daca depun referat, nu vor initia nimic.
Insa, referatul se refera la un eveniment care se petrecea cand eram angajat. Mai mult, chiar trebuie sa fiu angajat ca sa depun reclamatie? Eu caut sa mai adaug o dovada la acuzatia de discriminare pe care o aduc comisiei, pe langa faptul ca se puteau autosesiza si fara sa fac eu ceva din referat si declaratiile martorilor - dar daca o faceau ieseam bineinteles curat si nu asta era intentia dumnealor.
Daca nu mai sunteti angajat nu mai puteti depune referat... este corecta opinia comisiei de cercetare in acest sens.

Art.52 lit.c C.mun se refera la suspendare c.i.m. din initiativa angajatorului ..
Oricum initiativa este a angajatorului, n-are importanta, fiindca daca este notificat de faptele penale ale angajatilor iarasi poate initia suspendarea, dar n-o va face, si ma bazez pe asta. Suspendarea a fost initiata de un angajat, desi reprezentantul angajatorului era de fata si s-a certat cu acel angajat.

P.S. Daca depun revendicarile patrimoniale oricum reies si angajatii care nu si-au vazut de treaba lor (poate chiar din ordinul directorului).
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)
Discriminare? iculici iculici Am doua colege de etnie roma, dar sunt foarte curate, aranjate,,, Saptamana trecuta, una dintre ele i-a atras atentia unui pacient sa nu mai scuipe in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)