avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un copil major dar inca elev poate primi pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor?

fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate primi pensie alimentara pana termina studiile sau primeste pana la majorat?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:20, 24 Februarie 2018
Va trebui sa primeasca pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de varsta de 26 de ani.
Poate, daca nu are venituri din care sa se intretina. Si daca, in caz ca pensia nu se plateste benevol, daca o cere in instanta.
va multumesc tuturor pt .raspuns.
Pensia de intretinere in favoarea minorului inceteaza de drept la implinirea varstei de 18 ani.
Dupa implinirea varstei de 18 ani, daca tatal refuza sa plateasca pensia de intretinere, va fi necesara formularea unei noi actiuni de catre copilul devenit major, actiune prin care se va solicita stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor., urmand ca in cadrul actiunii sa faca dovada continuarea studiilor cu o adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza.
Daca tatal realizeaza venituri, se va solicita stabilirea pensiei in functie de veniturile realizate de catre acesta, urmand sa se indice in cadrul actiunii anagajatorul si sediul acestuia.
Daca tatal nu realizeaza venituri se va solicita stabilirea pensiei raportata la venitul minim pe economie.
Pentru promovarea actiunii se va achita o taxa judiciara de timbru in cuantum de 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Major, dar licean - dreptul la pensie de intretinere soaresimo soaresimo Buna ziua, Ma intereseaza daca un copil, la maturitate, 18 ani, care inca este la liceu (a implinit 18 ani in timpul clasei a 12-a) mai are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)